Martin Sýkora Správy

Rekonštrukcia letného kúpaliska v Kežmarku pokračuje: Otvoria ho v júni

V Kežmarku pokračujú s rekonštrukciou letného kúpaliska. V prevádzke by malo byť už v priebehu tohtoročného leta. Otvorenie je naplánované na jún.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia letného kúpaliska v Kežmarku pokračuje: Otvoria ho v júni
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch sa pracuje na oprave a obnove existujúceho bazéna. Kúpalisko bude podľa slov primátora Jána Ferenčáka iné.

„V prvom rade bude nízkoenergetické, čiže na ohrev vody sa použijú tepelné čerpadlá a budeme ho vyhrievať s maximálnym využitím prírodných zdrojov. Okrem toho voda v ňom bude slaná,“ povedal kežmarský primátor. Na komplexnú rekonštrukciu letného kúpaliska je vyčlenených 545 000 eur.

„Mesto sa rozhodlo šetriť, preto budú sadové úpravy, oplotenie areálu, úpravy parkoviska a sanácie zabezpečené prostredníctvom verejnoprospešných služieb mesta Kežmarok,“ uviedla kežmarská komunikačná manažérka Zuzana Šlosárová.

Súčasťou kúpaliska budú dva bazény, veľký a detský, šatňa, bufet, technické vybavenie, spevnené a trávnaté plochy. „Pre deti je určený bazén s plochou 36 štvorcových metrov a s hĺbkou vody 40 centimetrov. Teplota vody tu bude 35 stupňov Celzia a napúšťať sa bude počas sezóny raz za mesiac,“ priblížila Šlosárová. Veľký bazén bude na ploche viac ako 628 štvorcových metrov s hĺbkou 1,4 metra. Teploty vody sa podľa slov komunikačnej manažérky budú pohybovať od 20 do 29 stupňov Celzia.

Kúpalisko nebude mať atrakcie a tobogany. Podľa slov primátora bude skôr ponúkať priestor na trávenie voľného času pre obyvateľov mesta. Kapacita bude okolo 300 ľudí. Plocha oploteného areálu kúpaliska predstavuje 5504 štvorcových metrov.
Zrekonštruovaný areál bude v lete otvorený na mieste niekdajšieho kúpaliska na ulici Biela voda.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM