Monika Vengrínová Rôzne

Rekonštrukcia premostenia sa postarala o zmenu: Pripravte sa na obchádzku k obľúbenému cieľu turistov

Ak máte tento týždeň naplánovanú túru do Tatier, počítajte s obchádzkou k jednému z obľúbených cieľov turistov. Dôvodom je rekonštrukcia dreveného premostenia vodného toku.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia premostenia sa postarala o zmenu: Pripravte sa na obchádzku k obľúbenému cieľu turistov
Zdroj: TASR

Na Chatu pri Zelenom plese sa od stredy 8.júla až do piatku 10.júla vrátane, dostanete len po červeno značenej Magistrále zo smeru od Bieleho plesa alebo Veľkej Svišťovky.

V týchto dňoch bude žlto značený turistický chodník vedúci z Bielej vody turistom prístupný len po Šalvejov prameň. Zvyšný úsek chodníka vedúceho až k Zelenému plesu Štátne lesy TANAPu dočasne uzavrú. Turisti však budú môcť využiť modro značený turistický chodník vedúci od Šalvejového prameňa k Bielym plesám a odtiaľ červeno značenú Magistrálu v smere k Zelenému plesu.

„Vzhľadom na zlý technický stav dreveného premostenia vodného toku na obchádzke vedúcej cez Študentský prameň, turistom neodporúčame skrátiť si trasu k Zelenému plesu bývalou obchádzkou, ktorá sa v minulosti využívala pri spracovaní kalamity v lokalite Pokrivník,“ upozornila Lenka Burdová zo Štátnych lesov TANAPu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM