Peter Handzuš Rôzne

Rekonštrukcia zimného štadióna O. Nepelu bola predražená

Rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa predražila celkovo o 90,6 percenta oproti pôvodným zámerom hlavného mesta a s peniazmi sa narábalo nehospodárne.

Vyplýva to zo záverov kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), o ktorých informuje dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny. Kontrolu vyslali na magistrát Bratislavy v júli poslanci Národnej rady po žiadosti ministra financií Ivana Mikloša.

Kontrolóri podľa denníka odhalili, že projektant i stavebník boli vybratí v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní a magistrát a jeho organizácia Generálny investor Bratislavy peniaze vo viacerých prípadoch minuli otáznym spôsobom. NKÚ napríklad vytkol, že investor uznal spôsobenú škodu za zničenie Sky boxov a Sky lounge a vyplatil ich vlastníkom 1,1 milióna eur. Prilepšiť si mala aj firma Tehelne pole, a. s., ktorá stavala vedľa stojaci hotel, pretože neprispela na výstavbu spoločných prístupových a obslužných ciest, aj keď podľa zmluvy mohla. V predstavenstve firmy sedí podľa HN aj podnikateľ Juraj Široký. Hotel sa bránil tým, že platil iné položky, napríklad protihlukovú ochranu budovy Základnej školy na Kalinčiakovej za vyše dvesto tisíc eur. Konečný účet za rekonštrukciu štadióna bol 96 miliónov eur.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM