Pavol Hrabovský Kultúra

Remeselný festival, Juraj Bača a Miro Jaroš: TOP udalosti na víkend v Poprade

Víkendová zábava je už za dverami. Preto sme pre vás opäť pripravili výber tej najlepšej zábavy, ktorá na vás čaká počas víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Remeselný festival, Juraj Bača a Miro Jaroš: TOP udalosti na víkend v Poprade
Zdroj: TASR

Víkend v Poprade vás opäť nenechá chladnými. Tešiť na môžete na festival slovenských remesiel a mnohé vystúpenia priamo na námestí. Zúčastníte sa aj vy?

Made in Slovakia

4. – 8. augusta, Námestie sv. Egídia

Remeselný festival Made in Slovakia je opäť v Poprade. Príďte sa pozrieť na najzaujímavejšie výrobky z celého Slovenska, ktorými sa môže naša malá krajina hrdo pýšiť. Okrem výrobkov máte možnosť vidieť aj šikovné ruky miestnych remeselníkov pri výrobe rôznych predmetov a pokrmov. Okrem zaujímavých výrobkov sa môžete tešiť aj na bohatý program, ktorý pripravili organizátori.

Počas víkendu sa v rámci festivalu môžete tešiť na nasledujúce vystúpenia:

Nocadeň

6. augusta o 16:00 hod., Námestie sv. Egídia

Košická skupina Nocadeň sa vám predstaví na popradskom námestí. Skupina vznikla v roku 1997, kedy boli zakladatelia natoľko inšpirovaní koncertom skupiny U2, že sa rozhodli si založiť vlastnú kapelu. Nenechajte si ujsť legendárne single ako: Steny, Vietor a dážď, V žiare noci, Havran a mnohé ďalšie.

Juraj Bača so skupinou

6. augusta o 18:30 hod., Námestie sv. Egídia

Obľúbený herec Juraj Bača je nepochybne jednou z najznámejších televíznych tvárí. Diváci ho môžu poznať z rôznych relácií, no možno netušia, že je aj talentovaným spevákom. Práve preto máte jedinečnú možnosť vidieť jeho spevácky talent, a to priamo v srdci Popradu. Tešiť sa môžete na prekvapivý výber pesničiek, ktoré si bude môcť zaspievať celé námestie.

Mafia Corner

6. augusta o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Piatkový program festivalu uzatvára koncert speváka Mafia Corner, ktorý je vždy zárukou dobrej zábavy. Predstaví vám pesničky, ktoré pesničky nemôžu chýbať na žiadnej dobrej párty a milovníci zábavy jeho tvorbu dôverne poznajú. Tešiť sa môžete na poriadnu piatkovú tancovačku s obľúbenými pesničkami ako: : Keď Som Išiel, Zuzulienka, A Ja taka Dzivočka, Katarín a Vypic a Žic.

Šalefuky

7. augusta o 17:00 hod., Námestie sv. Egídia

Bláznivú zábavu prinesie do Popradu skupina Šalefuky, ktorá je autorským projektom hudobníka Mila Suchomela. Zažijete jedinečné spojenie rómskej hudby so svetom slovenského folklóru. Chýbať nebudú ani zaujímavé dychové nástroje, ktorých pôvod siaha až na Balkán. Nenechajte si ujsť zaujímavé vystúpenie, pri ktorom sa rozhodne nebudete nudiť.

4ka

6. augusta o 19:30 hod., Námestie sv. Egídia

Kapela 4ka bude zoskupením, ktoré uzatvorí tohtoročný remeselný festival. Skupina skúsených hudobníkov ponúka harmonický súlad troch vokálov a inštrumentálneho prejavu. Nenechajte si ujsť energetický zážitok s poriadnou dávkou dobrej zábavy. Vyvrcholenie festivalu Made in Slovakia, ktoré vás určite nesklame.

Miro Jaroš – Turné do praveku

6. augusta o 17:00 hod., Aréna Poprad

Obľúbený detský interpret prichádza do Popradu a zoberie všetkých fanúšikov na bláznivú cestu časom a priestorom. Vydáte sa s Mirom na dobrodružnú cestu do praveku, no zablúdite aj medzi neprebádané planéty, či na čarovné prázdniny u babičky. Tešiť sa môžete aj na množstvo obľúbených hitov ako: Balón, Moje telo, či Strašidlá. Miro si prichystal aj množstvo noviniek, ktoré budete môcť premiérovo počuť práve na koncerte.

Majstrovstvá sveta Slovenska 2021 v 10 tancoch

7. augusta 2021 od 10:00 hod., Aréna Poprad

Sobota v Poprade bude patriť až desiatim originálnym tancom a odhodlaným párom, ktoré sa na parkete pobijú o tanečné prvenstvo. Majstrovstvá sveta Slovenska v 10 tancoch sa uskutočnia pod záštitou primátora mesta Antona Danka. Po samotnej súťaži čaká všetkých zúčastnených galavečer, na ktorom ste vítaní aj vy. Nenechajte si ujsť výkony tých najlepších tanečníkov.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Ako to vyzeralo na nedávnom festivale v Tatrách si môžete pozrieť v galérií.

Medvedie dni 2021 ovládli Tatry
24
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM