Ľubomír Hudačko Správy

REŠPEKT pre popradských hrdinov! Policajti zachránili život mužovi, ktorý skolaboval

Po zásluhe ich v najbližších dňoch primátor Anton Danko ocení morálne i finančne.

Ilustračný obrázok k článku REŠPEKT pre popradských hrdinov! Policajti zachránili život mužovi, ktorý skolaboval
Zdroj: Facebook.com/Poprad - oficiálna stránka mesta

Počas silvestrovskej noci bola privolaná hliadka Mestskej polície v Poprade do podniku na sídlisku Západ. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

Dôvodom bol kolaps jedného z hostí.

Policajti Peter Maňák a Ľubomír Polák na mieste zistili, že osoba je v bezvedomí a nedýcha. Okamžite začali s resuscitáciou, a to aj s použitím AED.

Slová vrúcnej vďaky

V tomto pokračovali až do príchodu posádky RZP, ktorá následne túto osobu po jej stabilizovaní previezla do nemocnice. Jeden z prítomných lekárov – záchranárov, Slavomír Kállay, adresoval primátorovi mesta Antonovi Dankovi vrúcne slová vďaky.

„Chcem sa poďakovať chlapcom z Mestskej polície za úžasnú a profesionálnu spoluprácu pri záchrane a oživovaní mladého človeka. Od prvej pomoci, použitia AED a KPR, starostlivosti o nás na mieste v rámci ochrany našej bezpečnosti, čo nám videli na očiach, to nám pomohli. Ešte raz veľké ďakujem za profesionálny prístup a erudovanosť.“

Primátor Danko neskrýval hrdosť nad tým, že príslušníci popradskej mestskej polície opäť raz konali tak, že výraznou mierou prispeli k záchrane ľudského života.

Ocení ich nielen morálne

„Nič nemá väčšiu hodnotu ako život človeka, zvlášť mladého. Petrovi Maňákovi a Ľubomírovi Polákovi ďakujem za vysoko kvalitné a odborné plnenie svojich povinností. Po zásluhe ich v najbližších dňoch ocením morálne i finančne. Nepochybujem o tom, že takto by sa zachovali aj ich kolegovia, veď v septembri zase iná dvojica prispela k záchrane ľudského života podobným spôsobom. Som rád, že naša mestská polícia koná vždy tak, ako sa od nej očakáva, a to niečo navyše, čo chlapci pri svojej práci odvedú, môže zachrániť ľudský život,“ dodal popradský primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM