Monika Vengrínová Tlačové správy

Reštaurácia, ktorú budete milovať: Očaria vás priestory, jedlo i atmosféra

Hoci reštaurácií máme aj v Poprade viac než dosť, táto je v mnohom jedinečná. Už po vstupe vás očarí obrovský priestor zariadený v industriálnom štýle, nádherná terasa a detaily, ktoré si na prvý pohľad zamilujete. A to ste ešte nejedli... =)

Ilustračný obrázok k článku Reštaurácia, ktorú budete milovať: Očaria vás priestory, jedlo i atmosféra
Zdroj: Dnes24.sk

Romantická večera s priateľkou, dôležitý biznis obed s partnermi, či oslava narodenín v kruhu rodiny. To sú príležitosti, ktoré nikto nechce odbiť vo vývarovni, či v prevádzke rýchleho občerstvenia. Takéto chvíle sú výnimočné a my neváhame siahnúť aj hlbšie do vrecka, len aby to stálo za to. A reštaurácia, ktorá svojich prvých hostí privíta už o niekoľko dní, za to rozhodne stojí.

Zdravé varenie, čerstvé suroviny i sezónne menu

Vďaka svojmu industriálnemu štýlu, v ktorom je zariadená, dostala nová reštaurácia názov Fabrika. Pri navrhovaní interiéru sa architekt, ktorý je zároveň spolumajiteľom reštaurácie, vyhral s každým detailom. Hrnce zavesené nad barom, ktoré budú slúžiť na ohrievanie jedla, sudy namiesto umývadiel na toaletách, či stôl vyrobený z dreva lode, ktorá sa plavila po oceáne. To je len zlomok toho, čo vás zaručene upúta.

Výnimočné, otvorené, vzdušné a originálne priestory sú však len čerešničkou na torte. Tým, prečo by ste Fabriku mali navštíviť, je rozhodne jedlo. „Snažíme sa odlíšiť, robiť veci úplne inak, ako sa robia v iných reštauráciách. Varenie bude nové, trendové, používať budeme nové spôsoby ako pošírovanie, konfitovanie, sous-vide, či varenie na pare. Ide o omnoho zdravšie spôsoby prípravy jedla. Okrem toho budeme variť z čerstvých potravín. U nás žiadne mrazené výrobky, č polotovary nenájdete. Chceme vytvárať vlastné veci, možno zabŕdnuť i do molekulárnej kuchyne,“ prezradil spolumajiteľ Fabriky a zároveň šéfkuchár Milan Kovalčík s tým, že menu sa bude meniť každú sezónu.

Šéfkuchár so svetovými skúsenosťami

A práve šéfkuchár je zárukou, že jedlo v tejto reštaurácii bude pre každého skutočným zážitkom a pôžitkom. Za všetko hovoria jeho skúsenosti zo sveta, kde varil ako na lodiach, tak i v reštauráciách v Taliansku, Grécku, či Švajčiarsku. Naposledy pracoval v michelinovskej reštaurácii v Prahe, pričom študoval vysokú hotelovú školu.

Kapacita samotnej Fabriky bude 96 miest. Zo začiatku sa bude otvárať okolo 60 až 65 miest. Obrovská terasa má kapacitu tridsať miest. Okrem toho tu nájdete i salónik, barovú časť ako srdce reštaurácie a kaviarenský kútik. Samozrejmosťou je stavebne oddelená fajčiarska časť. Časom v reštaurácii vznikne i salónik na prezentáciu a degustáciu vína a chýbať nebudú ani kultúrne a iné akcie.

Do reštaurácie Fabrika v Poprade (OC Kriváň, nad Kinekusom) vás pozývame od 16.10. 2015 od 11:00 hod. V tento deň dostanete pri vstupe aj welcome drink!

Lajknite si našu stránku na Facebooku a dostávajte informácie z prvej ruky.

Foto : fabrikarestau­rant.sk

Reštaurácia Fabrika Poprad
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM