Martin Sýkora Samospráva

Riaditeľku kežmarského mestského kultúrneho strediska zvolili na štvrtýkrát

Novou riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska v Kežmarku sa stala Gabriela Kantorková, ktorá bola poverená jeho vedením do konca februára.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľku kežmarského mestského kultúrneho strediska zvolili na štvrtýkrát
Zdroj: TASR

Poslanci Gabrielu Kantorkovú zvolili na utorkovom (7. 3.) mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Prvé dva razy poslanci neschválili návrh primátora Kežmarku Jána Ferenčáka na menovanie terajšej komunikačnej manažérky mesta Zuzany Šlosárovej. Koncom februára na mimoriadnom zasadnutí nebolo zastupiteľstvo uznášaniaschopné.

„V novembri 2016 nastúpila na materskú dovolenku doterajšia riaditeľka Barbora Kaprálová. Na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva 23. novembra 2016 bola za novú zastupujúcu riaditeľku vymenovaná Gabriela Kantorková na dobu určitú do 28. februára 2017,“ priblížil predkladateľ návrhu a zároveň primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Kantorková bola riaditeľkou strediska už v minulosti, z tejto funkcie odišla 1. marca 2014. Vo funkcii bude pôsobiť do konca júla tohto roku.

Príspevková organizácia bude mať okrem štatutárneho zástupcu i novú programovú riaditeľku. Úlohou riaditeľky je okrem iného i príprava festivalu Európskeho ľudového remesla, pričom zabezpečuje napríklad objednávanie súborov. Vlani festival navštívilo cez 60 000 návštev­níkov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM