Webnoviny - Hokej

Říhu by práca so slovenskou reprezentáciou bavila

Špičkový český tréner Miloš Říha by ponuku trénovať slovenskú hokejovú reprezentáciu zvažoval, no uprednostnil by dlhodobú spoluprácu. Skonštatoval to na margo jeho rôzne interpretovaných vyjadrení pre ruské média v rozhovore pre sobotňajšie vydanie

PETROHRAD 16. júla (WEBNOVINY) – „Ja sa tým vážne nezaoberám. Slováci mali svoje problémy na zväze, hľadali nového prezidenta. A že som jedným z kandidátov? To som bol pred časom pri českom ´nároďáku´, aj pri ruskej reprezentácii a teraz zrejme aj pre Slovákov. Ale kto vie, aká je skutočnosť. Preto sa k tomu nechcem ani veľmi vyjadrovať,“ poznamenal pre Sport 52-ročný český odborník, ktorý na Slovensku priviedol k dvom majstrovským titulom Slovan Bratislava. Podľa Sport-Expressu mal mať Říha záujem o slovenskú reprezentáciu až vtedy, keď sa bude jeho pôsobenie v Petrohrade chýliť ku koncu.

„Myslel som to tak, že keby mi dal slovenský zväz oficiálnu ponuku, zaoberal by som sa ňou. Samozrejme s tým, že mám záujem o dlhodobú spoluprácu. Povedzme 2 – 3 roky. Pretože jedna hráčska generácia skončila, lebo aspoň veľká väčšina skvelých hráčov.. Začína nová éra, s chlapcami je treba dlhší čas pracovať. To by ma bavilo, to by bola moja výzva. Ale nie je pravda, čo písali, že myslím najmä na oylmpijské hry v Soči,“ vysvetľoval aktuálne tréner najbohatšieho klubu v KHL SKA Petrohrad.

Miloš ŘíhaFoto: Ilustračné foto SITA/Martin MiklášPráve Říhov aktuálny zamestnávateľ by mohol byť kameňom úrazu pre angažovanie k slovenskej reprezentácie.

„Máme s klubom spoločnú dohodu. Ak sa niečo takéto vyskytne, dám im ako prvým vedieť, pozrieme sa na to a rozhodneme sa. V zmluve mám klauzulu o reprezentácii, ale zatiaľ nie je dôvod to riešiť. Momentálne ma zaujímajú len klubové záležitosti. Už na budúci týždeň cestujem s Petrohradom na sústredenie do Přerova, to je pre mňa zásadná vec. Venujem tomu veľa času, chcem aby sme mali prípravu na úrovni,“ dodal pre český Sport Miloš Říha.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM