Martin Sýkora Futbal

Rozbehnutý Poprad nezastavil ani Zvolen: Tri góly sa rovnali trom bodom

Popradskí futbalisti pokračovali v daždivom sobotňajšom počasí v naháňaní čela druholigovej tabuľky. Zatiaľ sa im to darí. Pod Tatrami naposledy podľahol domácim Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehnutý Poprad nezastavil ani Zvolen: Tri góly sa rovnali trom bodom
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad najprv zvládol ťažký duel v Spišskej Novej Vsi, aby to o nič ľahšie nemal ani uprostred týždňa doma s Bardejovom. Oba zápasy Popradčania zvládli a inak to nemalo byť ani v sobotu (31.3.) v NTC proti Zvolenu.

Stredoslováci prišli s mladým kádrom. Družstvo Zvolena vyzeralo ako juniorský kolektív, ktorý mal podľahnúť skúsenostiam a tlaku hostiteľov. Poprad sa do súpera pustil dlhším držaním lopty a neustálym pohybom smerom dopredu. Defenzívne ladený Zvolen však dokázal dlho odolávať – do 35. minúty, kedy svoje skúsenosti i inštinkt gólového predátora ukázal všetkým Šesták a FK vyhrával. V druhom polčase sa herný obraz zmenil len kozmeticky. Boli to prevažne Popradčania, ktorí mali loptu na kopačkách a kontrolovali priebeh. V upršanom počasí a na ťažkom teréne sa to šmýkalo obom súperom, preto o výsledku rozhodli štandardky. Jednu z nich využil pred bránou Gábriša domáci kapitán Palša, keď v 67. minúte po rohovom kope zvýšil na 2:0. Tento stav však netrval dlho. Už o dve minúty Gregáň znížil taktiež po štandardnej situácii. O konečnom víťazovi a fakte, že tri body opäť ostali v Poprade rozhodla 87. minúta a presný zásah Kukoľa.

FK Poprad – MFK Lokomotíva Zvolen 3:1 (1:0)
Góly: 35. Šesták, 67. Palša, 87. Kukoľ – 69. Gregáň. Rozhodoval: Kozák, ŽK: Maťaš – Jamrich, Grebač, Gregáň, 540 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk

Miloš Foltán, asistent trénera MFK Zvolen: „Našim cieľom bolo odniesť si z Popradu bod. V prvom polčase bola na domácej strane jasná prevaha a skúsenosti, zúročené pekným gólom Šestáka. V druhej polovici za húževnatosť a bojovnosť pred našimi mladými hráčmi klobúk dole. Zdramatizovali sme zápas a musím našich mladých, neznámych hráčov pochváliť. Chceme sa zachrániť a dúfam, že nám k tomu pomôže také výkony ako dnes v druhom polčase. Popradu prajem prvú ligu – má na to všetky predpoklady.“

Mikuláš Dvorožňák, asistent trénera FK Poprad: „Chceli sme natiahnuť víťaznú sériu. Išli sme s jednoznačným cieľom vyhrať. Vedeli sme, že Zvolen príde s defenzívnou taktikou – húževnato bránil na ťažkom teréne sa dobre hýbal. Zápas sme rozohrali celkom dobre, vytvorili sme si územnú prevahu a dali sme gól do konca polčasu. Po obrátke sme výsledok navýšili. Napriek tomu sa nám nepodarilo ubrániť štandardnú situáciu a súper znížil. Za takéhoto stavu a na takom teréne je to stále vabank. Dávali sme si pozor aj na zadné dvierka. Prevahu sme nakoniec korunovali tretím gólom v závere zápasu.“

Foto: Archívne

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM