Monika Vengrínová Rôzne

Rozhovor so skúsenou vizážistkou spod Tatier: Super trik je mať dokonalé obočie, potom už stačí málo

Viera Mlynárová začínala doma, nebol však deň, kedy by nepomyslela na to, že chce vlastný salón. Dnes ho má už niekoľko rokov a tvrdí, že nie je nič krajšie, ako robiť to, čo človeka baví. Nám prezradila, s akým požiadavkami za ňou klientky chodia i trik na rýchle líčenie.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor so skúsenou vizážistkou spod Tatier: Super trik je mať dokonalé obočie, potom už stačí málo
Zdroj: Dnes24.sk

„Keď som uvažovala nad myšlienkou vlastného salóna, nešlo len o moju túžbu, ale hlavne o moje klientky, ktorým som chcela poskytnúť určitý komfort, luxusnejšie prostredie, ale hlavne súkromie, ktoré každá žena pri svojom skrášľovaní ocení,“ uviedla majiteľka salónu Vierka Design vo Švábovciach s tým, že kozmetike, nechtovému dizajnu a líčeniu sa venuje už osem rokov, čiže od skončenia strednej školy.

Od úpravy obočia až po líčenie na Halloween

Po tom, ako si v roku 2007 urobila kurz nechtového dizajnu, pustila sa i do štúdia na strednej odbornej kozmetickej škole. O dva roky neskôr si otvorila vlastný salón, v ktorom ženám upravuje obočie i nechty, robí 3D mihalnice a rôzne kozmetické služby. „Avšak ako v každej brandži, aj v tejto sa stretávam s rôznymi požiadavkami. Nechýbajú ani rôzne kuriózne, ako je napríklad líčenie na Halloween párty na štýl Zombie-rany, ktoré vyzerajú ako živé,“ usmieva sa Vierka.

Ako ďalej uviedla, jej srdcovou záležitosťou v rámci práce, ktorú robí, je úplne všetko, nakoľko robí práve to, čo miluje. Najdôležitejšie sú, podľa vlastných slov, spokojné zákazníčky, ktoré sú rôzne. Od tých, ktoré vyžadujú len niektoré služby a iba dočasne, až po také, ktoré chcú maximálnu starostlivosť od kozmetiky, cez nechty, až po rôzne prístroje.

Vyhýbať sa alkoholu, cigaretám a piť veľa vody

Ako je to ale so ženami v našom regióne? „Myslím si, že to nie je otázka regiónu. Je to skutočne individuálne. Vo všeobecnosti by som mohla povedať, že mladšie ročníky sa o seba začínajú starať svedomitejšie. A to nielen ženy,“ prezradila vizážistka, podľa ktorej je najdôležitejšia každodenná starostlivosť, pričom v prvom rade sú potrebné vhodné prípravky na daný typ pleti a tiež uvedomenie si toho, že fajčenie a alkohol sú pre každú pleť to najhoršie. „Na druhej strane, dostatočným pitným režimom zabezpečíme pre svoju pleť potrebnú hydratáciu, čo je veľmi dôležité,“ vysvetlila.

Ona sama sa o svoju pleť stará klasicky – odlíčením, krémom a nalíčením. Ako tvrdí, veľa času na seba nemá, v jej prípade totiž platí, že „obuvník chodí bosí“. A ako sa v prípade, že nemáme veľa času, ale chceme byť krásne, môžeme rýchlo nalíčiť? „Na vyčistenú pleť nanesieme mejkap, púder, líčka, špirálu, poprípade linku. Super trikom je mať dokonalé obočie, potom už stačí len málo,“ prezradila Vierka s tým, že aktualitou v oblasti líčenia je tzv. nahé líčenie, čiže prirodzenosť, pretože menej je niekedy viac. „Túto jeseň je tiež in dymové líčenie alebo naopak, jemné oči a výrazné pery,“ dodala vizážistka.

A na záver prezradila päť rád pre peknú pleť a líčenie:

– dôkladné odlíčenie ráno a večer
- vhodný krém
- peeling a maska aspoň každých 14 dní
- dôležité je zvoliť vhodné výrobky na pekné nalíčenie
- piť veľa vody

foto: archív VM

Skvelá práca skúsenej vizážistky spod Tatier
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM