Martin Sýkora Správy

Ruiny budovy zhoreného azylového domu pomaly miznú: Mesto na odpratávanie zhoreniska minie symbolické jedno euro.

V bývalej budove nocľahárne na Levočskej ulici v Poprade došlo začiatkom marca k rozsiahlemu požiaru. Po ohni zostali len torzá unimobuniek.

Ilustračný obrázok k článku Ruiny budovy zhoreného azylového domu pomaly miznú: Mesto na odpratávanie zhoreniska minie symbolické jedno euro.
Zdroj: Dnes24.sk

Ničivý požiar spôsobený neuhasenými cigaretami a nedbalosťou spôsobil mestu škody vo výške takmer 200.000 eur. Bývalú budovu nocľahárne plamene počas požiaru úplne zničili. Radnica rozhodla o okamžitom uprataní priestoru. O niekoľko dní nebude po zhorenisku ani pamiatky.

„Našťastie sa pri tejto nehode nikomu nič nestalo. Budova bola poistená, riešime ju z hľadiska poisťovacej udalosti. Mesto je 90 percent vlastníkom podielu v tejto budove,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Vypratania priestoru sa zúčastní aj firma Brantner, ktorá má v Poprade na starosti odpady. „Dohodli sme sa s nimi, že to upracú za symbolické jedno euro,“ vysvetlil.

Na zhorenisku zostalo železo a drevené zvyšky, ktoré sa postupne rozoberú. Na mieste ostali aj nebezpečné časti zariadenia, ako je napríklad azbest. Samospráva neplánuje po uprataní priestoru plochu opäť zastavať. Podľa primátora sa má miesto zatrávniť.

Vedenie mesta nám potvrdilo, že nový azylový dom mohol vzniknúť aj na Štefánikovej ulici v širšom centre. Problémom je fakt, že budova, v ktorej by chcel primátor zriadiť novú nocľaháreň, je v zlom stave a navyše nie je v správe mesta.

Ako to vyzeralo na mieste v čase požiaru si pozrite vo fotogalérii.

Na Levočskej ulici zhorela nocľaháreň
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM