Peter Handzuš Rôzne

Tatry bojujú o ruských návštevníkov: Prekvapili ich naše atrakcie aj špeciality v kolibe

Tatranci chcú pritiahnuť do regiónu viac návštevníkov z Ruskej federácie. Aj preto 5. apríla podpísali zástupcovia Vysokých Tatier v Jekaterinburgu s predstaviteľmi mesta Memorandum o spolupráci a v dňoch 19. - 21. 4. privítali zástupcov tamojšieho združenia cestového ruchu na tatranskej pôde.

Ilustračný obrázok k článku Tatry bojujú o ruských návštevníkov: Prekvapili ich naše atrakcie aj špeciality v kolibe
Zdroj: Dnes24.sk

Rusi vyskúšali služby v zariadeniach cestovného ruchu, pričom neskrývali nadšenie. Tatranci veria, že ruská klientela si k nim nájde cestu nielen počas tzv. Zlatého týždňa, ale počas celého roku.

Rusi boli spokojní

Dôvodom návštevy nebolo len partnerské „pobratanie sa“, ale najmä snaha Tatrancov v čo najlepšom svetle ukázať a odprezentovať ponuku najmenších veľhôr sveta. A to, že najmenšie neznamená rozhodne málo, potvrdili ruskí partneri nadšenými výrazmi aj slovami chvály.

„O Tatrách som mal len málo informácii, moje očakávanie neboli preto veľké. O to viac ma prekvapilo, že na tak malom území to atrakciami doslova kypelo. Uchvátilo ma, že sa u vás ešte v tomto čase lyžuje a keďže milujem dobré jedlo, tak kulinárske špeciality, ktoré som vyskúšal v tunajšej tradičnej kolibe, ma dostali už úplne,“ povedal účastník návštevy, šéf Asociácie turizmu Michail Malcev.

Dôležité je popradské letisko

„Ak chceme, aby k nám klienti z Jekaterinburgu chodievali, je nutné doriešiť infraštruktúru, bez priameho leteckého spojenia to jednoducho nepôjde. Už v priebehu najbližšieho mesiaca by mali prebiehať rokovania s leteckými spoločnosťami. Sme optimisti, veríme že sa podarí ďalší krok a v zime privítame vo Vysokých Tatrách prvých návštevníkov z tejto oblasti,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Uralské združenie má vyše 1 000 členských cestovných kancelárií. Mesto Jekaterinburg má so svojimi 1,4 miliónmi obyvateľov a mierou nezamestnanosti len 0,46% pre Vysoké Tatry obrovský potenciál.

Rusi boli v Tatrách spokojní. Dôležité je doriešiť infraštruktúru
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM