Peter Handzuš Iné športy

Rušno na námestí. Začal sa florbalový turnaj

Ná námestí sv. Egídia bolo v piatok popoludní rušnejšie ako obyčajne. Slnečné počasie prilákalo na florbalový turnaj a sprievodné akcie množstvo ľudí. 13 chlapčenských tímov začalo bojovať o pohár Alexandra Gundelfingena.

Mladí florbalisti zo základných a stredných škôl súťažia vo florbalovom turnaji o pohár Alexandra Gundelfingena. Zaujimavosťou turnaja je nie len to, že sa bude hrať ešte nasledujúce štyri piatky, ale aj to, že sa hrá na ihrisku postavenom na ulici 1. mája, v centre Popradu.

Je to prvý počin spoločnej spolupráce mesta Poprad a občianskeho združenia Pre mesto. Aj táto iniciatíva ma za cieľ prilákať do centra mesta viac ľudí. Tí si v piatok mohli okrem súbojov na florbalovom ihrisku vyskúšať aj netradičné spôsoby pohybových aktivít. Pre návštevníkov centra ich pripravil Popradský mládežnícky parlament.

Na pódiu v medzikostolí sa vystriedali predstavitelia rôznych bojových umení, brušné tanečnice aj dievčatá s ohňovou šou. Aj keď tentoraz bez ohňa.

Florbalový turnaj bude pokračovať budúci piatok 2. kolom. Ani tam by nemali chýbať rôzne sprievodné akcie.

Novinkou na popradskom námestí je bezplatné inernetové pripojenie. Viac sa dočítate [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.132170]TU![­/link]

Poprad24 Foto:mediaportal.sk Video: Peter Handzuš

Rušno na námestí. Začal sa florbalový turnaj
1
Galéria
florbal
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM