Martin Sýkora Rôzne

S 24-kou v obraze budete v obraze: František Šturma a sťahovanie

Po dvoch týždňoch vám ponúkame ďalší rozhovor, tentoraz s trénerom popradských futbalistov, o jeho príchode pod Tatry, živote v popradskom klube a zmenách, ktoré pripravuje.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou v obraze budete v obraze: František Šturma a sťahovanie
Foto: Peter Handzuš

Po prvýkrát náš hosť nebol Slovák, ale z neďalekého zahraničia. František Šturma, rodák z českého Nymburka, sa ako bývalý futbalista rozhodol pre povolanie trénera. A s tým súvisí aj sťahovanie, o ktorom sme sa spolu rozprávali.

František Šturma sa najprv sťahoval do Michaloviec, aby sa tam o tri roky neskôr sťahoval opäť. „Podaril sa nám tam husársky kúsok – a to postup do prvej slovenskej futbalovej ligy. Sú to krásne zážitky a na Michalovce budem vždy rád spomínať,“ povedal Šturma a rozhovoril sa aj o Poprade.

„Veľmi som si zamiloval Tatry už pri mojom prvom pôsobení na východe Slovenska. Najhoršie bolo to cestovanie, lebo kúsok za Popradom končila diaľnica a potom sa išlo ešte asi 3 hodiny autom. Vtedy som si hovoril, že keby som trénoval Poprad, už by som nemusel tie tri hodiny sedieť v aute,“ poznamenal s úsmevom tréner popradských futbalistov.

Prianie českého futbalového kormidelníka sa nakoniec stalo realitou. Sťahovanie bolo veľmi rýchle a navyše v rozbehnutej sezóne, čo pre trénera nie je vždy najlepšia situácia. S ňou sa však František Šturma popasoval svojsky.

„Tlak patrí k našej práci a každý tréner sa s tým musí vyrovnať sám. Keby Poprad nebol ambiciózny klub, asi by som sem neprišiel, pretože vždy sa snažím dávať si ciele a plniť ich,“ vysvetlil náš hosť. Viac o Františkovi Šturmovi, popradskom futbale a sťahovaní sa dozviete vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM