Martin Sýkora Rôzne

S 24-kou v obraze budete v obraze: Marek Sonoga o druhých šanciach

Po dvoch týždňoch vám ponúkame ďalší rozhovor, tentoraz s misijným pracovníkom Marekom Sonogom, ktorý zachránil holú existenciu viacerým mladým ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou v obraze budete v obraze: Marek Sonoga o druhých šanciach
Foto: Peter Handzuš

Marek Sonoga, bývalý vojak z povolania, je často považovaný za misionára, ktorý pôsobí v krajinách tretieho sveta. Ako misijný pracovník však pôsobí pod Tatrami, kde si ľudia tiež zaslúžia svoju druhú životnú šancu.

„Všetci zažívame pády, zakopnutia i neúspechy a vtedy voláme po druhých šanciach. Ja si myslím, že si každý zaslúži druhú šancu,“ konštatoval Sonoga, ktorý pôsobí v Klubcentre DEPO, určenom pre dorast a mládež.

„To by bolo úžasné, keby som vedel, ktorý človek potrebuje druhú šancu a ja by som bol vyzbrojený veľký batohom, z ktorého by som druhé šance rozdával. Venujem sa mladým ľuďom a viac-menej čakám, kedy príde okamih zistenia a uvedomenia,“ opísal Marek systém fungovania klubcentra.

Počas obdobia svojho fungovania DEPO našlo veľa mladých ľudí, ktorí holdovali alkoholu alebo drogám. Nejednému práve toto miesto zmenilo život. „U nás mladý človek nájde D ako dôveru, E ako empatického človeka, P ako priateľstvo a O ako ochranu. Našou túžbou je vytvárať takýto priestor pre našich klientov. U nás neplatia za nič…platia iba svojim časom,“ dodal Sonoga.

Druhé šance sú prirodzenou súčasťou života, treba však vedieť, kde sa dá nájsť. „Nielen že prajem každému druhú šancu, ale prajem ju, aby ju každý hľadal na správnom mieste,“ uzavrel misijný pracovník.

Nielen o klubcentre, ale aj o pomoci ukrajinským deťom a názorom na život sme sa porozprávali s Marekom Sonogom:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM