Peter Handzuš Správy

S Mikulášom prídu obľúbené rozprávkové postavy. Ohňostroj obmedzí dopravu

V Poprade je už všetko pripravené na príchod Mikuláša. Jeho veľkolepé privítanie čaká Popradčanov v stredu 5. decembra podvečer.

Ilustračný obrázok k článku S Mikulášom prídu obľúbené rozprávkové postavy. Ohňostroj obmedzí dopravu
36
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Príchod Mikuláša je už tradične spojený s rozsvietením vianočného stromčeka a celej vianočnej výzdoby mesta, na záver nebude chýbať farebný pyromuzikálny ohňostroj.

Začiatok programu, v ktorom sa predstaví 65 popradských účinkujúcich, bude na Námestí sv. Egídia o 17:00 hodine. Pódium bude umiestnené vo východnej časti námestia, veľkoplošná obrazovka sa bude nachádzať pri vstupe na námestie z Ul. Joliota Curie.

Príjemnú atmosféru na námestí dotvoria fotoateliéry v medzikostolí, v ktorých sa budú môcť deti fotiť s Mikulášom, chýbať nebude ani mikulášske sladké prekvapenie pre všetky deti.

„Chcel by som pozvať všetkých Popradčanov, aby si nenechali ujsť tento krásny program, ktorý je určený najmä pre našich najmenších. Keďže je navyše spojený s rozsvietením vianočnej výzdoby, bude to nádherný večer pre všetkých, ktorí si nájdu čas a prídu si vychutnať atmosféru blížiacich sa sviatkov na Námestie sv. Egídia,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Pozor na úplnú uzáveru cestnej premávky

Z dôvodu použitia pyrotechniky bude v rámci preventívnych opatrení úplná uzávierka cestnej premávky na miestnych komunikáciách.

Uzavreté budú: Levočská ul. – úsek od križovatky so Štefánikovou ul. po križovatku s Francisciho ul. a s časťou Ulice popradskej brigády v čase od 17:20 do 17:50 hod. resp. do ukončenia ohňostroja a nevyhnutných servisných prác.

Z dôvodu úplnej uzávierky bude v rovnakom čase uvedená do pohotovostného režimu cestná svetelná signalizácia (Levočská – Štefánikova – J. Curie). Uzávierka ovplyvní aj vedenie liniek MHD Poprad, pričom spoj č. 39 na linke č. 1 s odchodom z autobusovej stanice o 17:30 hod. smerom na JUH III, prechádzajúci cez zastávky Dom kultúry, Slovenská sporiteľňa a Levočská ul., bude vedený k nemocnici cez Francisciho ulicu. Presmerovaný cez Francisciho ulicu bude aj spoj č. 29 na linke č. 6 s odchodom z autobusovej stanice o 17:00 hod.

Bezplatná MHD

Mikulášskym darčekom pre všetkých Popradčanov bude po celý deň bezplatná MHD. Vzhľadom na uzávierky ciest a očakávanú vysokú návštevnosť podujatia predstavuje MHD jednoduchšiu alternatívu dopravy na podujatie.

Príchod Mikuláša v Poprade
30
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM