Peter Handzuš Hokej

Sedlačko v bráne. Poprad prehral opäť až po nájazdoch

Do popradskej brány sa v Nitre postavil Juraj Sedlačko. V riadnom hracom čase skončil za jeho chrbátom len jeden puk. Poprad doviedol zápas do predĺženia už po šiestykrát.

Ilustračný obrázok k článku Sedlačko v bráne. Poprad prehral opäť až po nájazdoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Skóre otvorili domáci hráči v 8. minúte, keď Mašlonka potiahol akciu po pravej strane, Sedlačko vyrazil puk pred Romana Tománka, ktorý bekhendom skóroval. V polovici prvej tretiny sa blysol domáci brankár Marek Laco, keď fínsky útočník Koskinen zakončoval do odkrytej bránky, Laco však ešte stihol nastaviť lapačku. Krátko na to mohol zvýšiť náskok domácich Stümpel, no v brejku sa rozhodol strieľať, ale bránku netrafil.

Blízko ku gólu boli Nitrania aj v 13. minúte, keď Ordzovenský obišiel bránku, no po jeho prihrávke trafil Podstavek iba obrancu hostí. Potom mal dve šance na skórovanie Mašlonka, no brankára Popradu neprekonal, a tak skóre úvodnej tretiny zostalo nezmenené.

V polovici druhej časti stretnutia mohol vyrovnať Paločko, ale dobrú prihrávku spoza bránky nezúžitkoval. V 36. minúte sa zožal potlesk divákov Tomáš Chrenko, keď si skvelou technikou poradil v strednom pásme s dvojicou Popradčanov, no zblízka proti Sedlačkovi úspešný nebol.

Mašlonka sa ocitol v šanci aj úvode tretej tretiny, keď sa preštrikoval až pred Sedlačka, no opäť nedokázal skórovať. V 58. mnúte vyrovanal ma 1:1 Balán, v predĺžení sa nerozhodlo, a tak prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešní iba domáci hráči.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Neodohrali sme dnes najlepší zápas. Chýbal nám pohyb, bolo to kŕčovité. S jedným gólom sa ťažko vyhráva. Dobre zachytal Marek Laco. Remíza bola zaslúžená. Sme radi za dva body.“

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Videli sme vyrovnaný zápas, ktorý mohol skončiť našou výhrou aj prehrou. Mali sme dobré aj slabšie momenty. Som rád, že sme to zvládli na horúcom nitrianskom ľade. Mohli sme mať viac, ale aj jeden bod je dobrý.“

HK Nitra – HK Poprad 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 8. Tománek, rozhodujúci nájazd premenil Stümpel – 58. Balán. Rozhodovali: Gašparík – Valach, Tvrdoň, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2610 divákov.

HK Nitra: Laco – König, Nádašdi, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Bača, Árvay – Kováčik, Chrenko, Segľa – Mašlonka, Stümpel, Tománek – Jokila, Hamrák, Podstavek – Kmeč, Piatak, Pupák
HK Poprad: Sedlačko – Šterbák, Suchý, Kovačevič, Jáchym, Špelda, Kurali, Kramár, Fabian – Vandas, Balán, Hvila – Tomas, Klouda, Buc – Paločko, Koskinen, Jabrocký – Gríger, Takáč, Homa

Sedlačko v bráne. Poprad prehral opäť až po nájazdoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM