Peter Handzuš Basketbal

Senzácia na úvod sezóny. Iskra Svit zdolala Prievidzu

V prvom domácom zápase novej sezóny predviedla Iskra Svit pekný basketbal a bojovným výkonom si vydrela výhru nad silným tímom z Prievidze.

Ilustračný obrázok k článku Senzácia na úvod sezóny. Iskra Svit zdolala Prievidzu
Foto: Peter Handzuš

V Leviciach bola Iskra Svit od výkonu, aký predviedla v prvom domácom zápase, podľa trénera Michala Madzina veľmi ďaleko. Je to podľa neho o prístupe, pretože za dva dni sa toho veľa na hre tímu zmeniť nedá. „Je to skôr o srci a nasadení a dnes to bolo brutálne,“ skonštatoval po výhre nad Prievidzou Michal Madzin.

Hráč Iskry Svit Martin Bachan si v seniorskom basketbale podobnú výhru nepamätá. O to viac ho teší: „Sme vďační za tákéto víťazstvo. Išli sme do zápasu s veľkou bojovnosťou, ale s malou dušičkou. Nečakali sme, že takúto výhru dosiahneme hneď na úvod sezóny.“

Svit sa v stredu predviedol peknými obrannými doskokmi a bojovnosťou v útoku. Hráči Svitu ale chcú ostať pri zemi a do ostatných zápasov musia ísť s rovnakým nasadením. „Nechceme sa uspokojiť s tým, že sme zdolali Prievidzu. Sezóna ešte len začala a musíme pokračovať ďalej,“ dodal Bachan.

Iskra Svit - BC Prievidza 2. kolo
57
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Veľký úspech pre domáceho trénera

Domáci tréner pochválil tím za celý zápas, ale za výhrou vidí aj divákov: „Je normálne urobiť chybu, ak sa o niečo snažíte, to urobil aj súper. Ale vrátili sme sa do zápasu a mierny náskok nás ukľudňoval aj pri nejakej strele súpera, ktorá znížila náš náskok. Našou bojovnosťou sme strhli aj divákov, ktorí nám potom veľmi pomohli.“

Pre Michala Madzina to bol druhý zápas v Eurovia slovenskej basketbalovej lige a víťazstvo pred domácim publikom ho veľmi teší. „Možno v jednom sne som si predstavoval takýto výkon. Je to úžasný pocit, zahrať pred domácimi divákmi takýto zápas. Prvý zápas doma v mužskej kategórii, na to nikdy nezabudnem,“ povedal spokojný tréner Iskry Svit.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Iskru preverí Inter už v sobotu

„Dnes sa môžeme tešiť, ale zajtra začína príprava na ďalší zápas. Žreb sa s nami nemaznal a čaká nás Inter Bratislava. Ale je to ďalšie lákadlo pre fanúšikov a ďalšia motivácia bojovať. To chceme fanúšikom sľúbiť, že chceme bojovať. Ak to bude stačiť, užijeme si to. Ak ukáže súper kvalitu a porazí nás, pogratulujeme mu. Bude to bitka o každý zápas,“ dodal na záver Michal Madzin.

Hráči si musia oddýchnuť, pretože niektorí majú v nohách skoro celý zápas. Výhra nad Prievidzou môže priniesť do tímu novú chuť trénovať a napredovať. Sezóna je však dlhá a výhra nad Prievidzou je len bonus, ktorý prišiel pre hráčov a fanúšikov Iskry Svit hneď na úvod sezóny. Michal Madzin verí, že zranenie Borisa Belavého nebude vážne a na zápas proti Interu v sobotu už bude môcť nastúpiť.

Iskra Svit – BC Prievidza 86:82 (24:20, 22:18, 26:26, 14:18)
Najviac bodov: Palm 20, Singletary 19, Janković 17 – Jones 22, Dramičanin 18, Batina 14

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM