Martin Sýkora Rôzne

Seriál Spoznajte slovenské mestá v Poľsku: Čo napísali o meste Vysoké Tatry?

Mesto Vysoké Tatry bolo v priebehu mesiacov júl až september 2018 prezentované v Malopoľskom vojvodstve v rámci projektu Spoznajte slovenské mestá.

Ilustračný obrázok k článku Seriál Spoznajte slovenské mestá v Poľsku: Čo napísali o meste Vysoké Tatry?
4
Galéria

Projekt realizuje Slovenský diplomatický inštitút vo Varšave v spolupráci so Spolkom Slovákov v Poľsku a redakciou mesačníka Život na stránkach tohto krajanského časopisu a je uskutočňovaný náučno – súťažnou formou tak, aby čitatelia spoznávali naše slovenské mestá a zároveň súťažili o hodnotné ceny, ktorými sú vstupenky na slovenské festivaly, hrady, vodné parky atď., čím je projekt zároveň aj pozvánkou a motiváciou navštíviť a objavovať Slovensko.

Výhercovia do Tatier!

Vyhodnotenie a ukončenie projektu a súťaže o meste Vysoké Tatry sa v uplynulých dňoch uskutočnilo v Krakove za účasti slovenského diplomata v Poľsku Adriána Kromku, primátora mesta Vysoké Tatry Jána Mokoša, predsedu Spolku Slovákov v Poľsku Józefa Cągwu, šéfredaktorky redakcie Život Agáty Jendžejčíkovej, vedúcej oddelenia cestovného ruchu a medzinárodných vzťahov mesta Vysoké Tatry Dariny Žembovej a redaktora slovenskej relácie Prameň v Rádiu Krakov Petra Luhu. Pre víťazov súťaže mesto Vysoké Tatry poskytlo hodnotné ceny a to dovolenkový pobyt v hoteli vo Vysokých Tatrách, vstupenky do TrickLandie. „Aj toto je cesta, ako propagovať krásy nášho mesta. Veľmi ma teší, že prostredníctvom tejto myšlienky, ktorej iniciátorom je Adrián Kromka, majú naši krajania v Poľsku možnosť spoznať jedinečnosť nášho mesta a získať množstvo informácií o jeho histórií, súčasnosti, kultúrnych podujatiach, atrakciách, turistických destináciách a podobne. No a zároveň mali šancu súťažiť o hodnotné ceny, ktoré som im osobne odovzdal. Už sa teším na návštevu výhercov vo Vysokých Tatrách," uviedol primátor mesta Ján Mokoš.

Očakávania autora projektu prekonané

V projekte boli v Poľsku prezentované už aj mestá Stará Ľubovňa, Kežmarok a Poprad. O účasť v tomto projekte v priebehu nasledujúceho roka prejavilo záujem aj hlavné mesto Bratislava. „Som rád, že tento projekt a mesto Vysoké Tatry sme mohli spoločne s primátorom Jánom Mokošom odprezentovať aj v Rádiu Krakov, ktoré svojim vysielaním pokrýva Malopoľské vojvodstvo s počtom obyvateľov blížiacim sa k číslu tri a pol milióna. Verím, že pre mnohých to bola inšpirácia navštíviť Vysoké Tatry," dodal diplomat a autor projektu Adrián Kromka.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM