Monika Gécziová Rôzne

Šetrite životné prostredie a zbavte sa nepotrebných hračiek: Takáto akcia sa chystá v Tatrách

Burza hračiek a športových potrieb, atrakcie pre deti, jazda na koni, vystúpenie, tanečný workshop či minidisco. Zažite akciu, aká v Tatrách ešte nebola. Prvé Tatranské hračkobranie.

Ilustračný obrázok k článku Šetrite životné prostredie a zbavte sa nepotrebných hračiek: Takáto akcia sa chystá v Tatrách
Zdroj: TASR

„Keďže žijeme v úzkom spojení s prírodou, na životnom prostredí nám veľmi záleží, učíme i deti vzťahu k prírode a túto akciu považujeme za jednu z možností, ako sa zabaviť, zoznámiť a súčasne odľahčiť prírode,“ vysvetlila hlavnú myšlienku prvého Tatranského hračkobrania jeho organizátorka Naďa Hajdová s tým, že hlavným poslaním je šetriť prírodu a rodinám pomôcť zbaviť sa hračiek a športových potrieb, ktoré už nepotrebujú.

Tým hlavným v rámci tohto zaujímavého podujatia bude burza hračiek, ktoré môže predávať každá, vopred prihlásená osoba. Zbaviť sa tak môžete všetkých detských vecí okrem oblečenia a obuvi. Súčasťou hračkobrania budú i rôzne atrakcie pre deti a občerstvenie.

„Pre detičky sú pripravené rôzne športovo-náučné stanovištia, kde si svojou šikovnosťou môžu nazbierať detské peniažky a v našom tatranskom mini obchodíku ich vymeniť za odmenu, ktorú si sami vyberú,“ prezradila jeden z bodov programu organizátorka a dodala, že pripravený je i ďalší program.

Tí najmenší sa tak môžu tešiť na jazdu na koňoch, nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár, minidisco či tanečný workshop, do ktorého sa môžu zapojiť aj rodičia. V rámci tohto parádneho dňa tiež vystúpia deti zo Základnej umeleckej školy v Tatranskej Lomnici.

Tatranské hračkobranie sa uskutoční v sobotu 25. mája so začiatkom o 10:00 hodine v areáli ZŠ s MŠ v Dolnom Smokovci. Dôležité je však prihlásiť sa vopred. „Veríme, že sa z tejto akcie stane pravidelná udalosť, na ktorú sa budú všetci tešiť,“ dodala Hajdová, ktorá tiež apeluje na obyvateľov ďalších miest a obcí, aby v prípade, že sa im táto myšlienka páči, neváhali a zorganizovali ju tiež vo svojom okolí.

Viac info na FB Tatranské hračkobranie.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM