Peter Handzuš Správy

Sezóna vo Vysokých Tatrách sa začala. Lyžovačku si užilo 3000 lyžiarov

Lyžiarsku sezónu dnes spustili na zasnežených svahoch v štyroch lyžiarskych strediskách v Tatrách. K Jasnej v Nízkych Tatrách sa pridali aj Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a Ždiar – Strednica vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna vo Vysokých Tatrách sa začala. Lyžovačku si užilo 3000 lyžiarov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Spustiť prevádzku sa podarilo predovšetkým vďaka umelému zasnežovaniu, ktoré naplno odštartovali počas minulého víkendu.

„Ľudí prišlo dosť a bolo na nich vidieť, že sa už nevedeli dočkať lyžovačky,“ zhodnotila PR manažérka Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová. Neodradilo ich ani mrazivé počasie, teploty na horách sa totiž počas dňa pohybovali na úrovni 10 stupňov pod nulou. Na druhej strane však bolo slnečno, takže lyžiari si prvú lyžovačku mohli dosýta vychutnať.

„Najviac ľudí bolo cez deň v Jasnej, tu sa počet lyžiarov ešte pred uzávierkou pohyboval na úrovni 1500, nasledovala Tatranská Lomnica, kde sa prišlo lyžovať viac ako 600 lyžiarov,“ dodala Šarafínová. Na Štrbské Pleso, kde sa v minulých rokoch sezóna otvárala v najskoršom čase, si našlo cestu takmer 500 lyžiarov. Tu boli k dispozícii zjazdovky Interski a Esičko.

„Otvorenie sezóny u nás prebehlo veľmi dobre, až nad moje očakávania, odhadom prišlo cez 350 lyžiarov,“ zhodnotil prvý deň vedúci strediska v Ždiari Marián Bekeš. Dnes tu boli lyžiarom k dispozícii dva vleky z oboch strán zjazdovky a lyžovať sa mohli zadarmo. Spustiť sezónu sa podarilo aj tu predovšetkým vďaka zasnežovaniu, ktoré doplnil prírodný sneh. Prevádzka v stredisku už bude bežať v normálnom režime, nahlásený je podľa Bekeša už aj prvý lyžiarsky zájazd.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM