Správy

Sezónu bikesharingu v Poprade ukončili: O čo bol najväčší záujem?

Pod Tatrami v týchto dňoch ukončili sezónu tzv. bikesharingu.

Ilustračný obrázok k článku Sezónu bikesharingu v Poprade ukončili: O čo bol najväčší záujem?
Zdroj: Mesto Poprad

Podľa radnice bol záujem Popradčanov o systém zdieľaných bicyklov počas šiestich mesiacov veľký, a to aj napriek sezóne poznačenej pandémiou. „K zdieľaným 85 smart bicyklom pribudli túto sezónu ďalšie novinky, a to 30 elektrických kolobežiek, desať moderných skútrov a 30 elektrických bicyklov, ktoré si obyvatelia, ako i návštevníci hneď obľúbili,“ uvádza samospráva na svojej stránke.

Nabíjacie stanice

Mesto spustilo riešenie pre trvalo udržateľnú zdieľanú mobilitu a spolu so spoločnosťou Antik vybudovali po celom meste sieť nabíjacích staníc. Nadšenci zdieľaných bicyklov, kolobežiek a skútrov absolvovali prvú jazdu hneď po spustení 30. apríla.

Spolu absolvovali presne 14 300 jázd a najazdili vyše 21 970 kilometrov. Priemerná dĺžka jazdy bola deväť minút,“ konkretizuje mesto s tým, že priemerná vzdialenosť jazdy bola zhruba 1,5 kilometra a priemerný počet jázd na deň 81.

Rekord v maximálnom počte jázd padol 6. apríla, za tento deň ich bolo spolu 164. Priemerný počet jázd na deň bol pri zdieľanom bicykli 48, kolobežke 29, elektrickom skútri štyri a elektrickom bicykli 11.

Zimná prestávka

Bikesharing má v súčasnosti zimnú prestávku, počas ktorej prejdú bicykle, kolobežky a skútre opravou a úpravami. Do užívania sa vrátia opäť na jar, pričom presný dátum ich vrátenia do popradských ulíc bude závisieť od poveternostných podmienok,“ uzatvára radnica.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM