Krimi

Šichta záchranárov vo Vysokých Tatrách: Pomáhali pri vyčerpaní i úraze

Horskí záchranári majú za sebou dva výjazdy. V prvom prípade potrebovala ich pomoc mladá turistka (29), k mužovi (36) zas vyrážali na štvorkolkách.

Ilustračný obrázok k článku Šichta záchranárov vo Vysokých Tatrách: Pomáhali pri vyčerpaní i úraze
Zdroj: TASR

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) absolvovali v sobotu popoludní vo Vysokých Tatrách dva výjazdy. Pod Hrebienkom poskytli pomoc pri úraze zápästia, pod Téryho chatou vyčerpanému turistovi. Informovala o tom HZS na svojej internetovej stránke.

Neodkladné zdravotné ošetrenie poskytli záchranári HZS 29-ročnej slovenskej turistke, ktorá počas schádzania z Hrebienka do Starého Smokovca spadla a pravdepodobne si spôsobila zlomeninu zápästia. Následne ju transportovali do Starého Smokovca, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračovala do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Druhý výjazd HZS smeroval pod Téryho chatu, kde boli záchranári privolaní so žiadosťou o pomoc pre 36-ročného Slováka, ktorý odtiaľ spolu so skupinou ďalších turistov zostupoval v mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach, silnom vetre, snežení a za zlej viditeľnosti.

,,Turista bol vyčerpaný a podchladený,„ uviedli záchranári s tým, že na pomoc mu zo Starého Smokovca vyrazili na štvorkolkách. ,,Skupinu stretli už na rázcestí Malej a Veľkej Studenej doliny. Muža vyšetrili, zateplili a následne transportovali do Starého Smokovca. Pretože jeho zdravotný stav si nevyžadoval ďalšie ošetrenie, ďalej už pokračoval samostatne,“ uzavrela HZS.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM