Monika Vengrínová Iné športy

Silní muži, krásne fitnesky i bohatý sprievodný program. Štrbské Pleso ovládne športová smršť

Už túto sobotu, 27.7.2013 to v športovom areáli na Štrbskom Plese roztočia športovci z rôznych oblastí. Tretí ročník netradičného športového podujatia pod názvom Štrbská športová smršť bude ukážkou najlepších z najlepších.

Ilustračný obrázok k článku Silní muži, krásne fitnesky i bohatý sprievodný program. Štrbské Pleso ovládne športová smršť
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem iného si to siláci rozdajú v náročných disciplínach medzinárodnej súťaže Strongman, čarovné malé fitnesky predvedú svoje krivky vo večernom programe, kde zaujmú aj majstri bojového umenia. Pre najmenších je pripravený pestrý športovo, zábavno-animačný program. Rodinné podujatie s názvom Štrbská športová smršť bude pre všetkých návštevníkov Tatier prístupné úplne zdarma.

Roman Volák, strongmani i Slovenská futsalová reprezentácia

Šport má síce svoje počiatky v antike, ale ak sa na Slovensku povie Štrbské Pleso, tak minimálne 90 zo 100 Slovákov napadne slovo šport. A práve ten bude hrať prím v poslednú júlovú sobotu v bežeckom areáli na Štrbskom Plese. Tretí ročník netradičného športového podujatia pod názvom Štrbská športová smršť ponúkne pohľady na vyšportované telá, ale každému návštevníkovi aj veľa príležitostí sa zapotiť, vyblázniť, zasúťažiť si v nádhernej scenérii slovenských veľhôr.

„Štrbská športová smršť podporuje športovanie a dáva možnosť našim návštevníkom zapojiť sa do rôznych pohybových aktivít. Vytvárame priestor najmä pre deti, aby mali k športu čo najbližšie a na pomoc sme si pozvali aj profesionálov. Privítame karatistu, majstra sveta Romana Voláka, silákov z Poľska, Čiech, Ukrajiny, Srbska, Maďarska, Rakúska aj domáceho Slovenska, mladé fitnesky aj mnoho iných“ povedal Michal Sýkora, starosta obce Štrba.

Pod tatranskými štítmi sa stretnú borci v medzinárodnej súťaži silných mužov Strongman a bude na čo pozerať. Pripravené je dvíhanie 120 kg klady, nosenie 300 kg kovových kufrov, nosenie Tatranských štítov (600 kg Superyoke), Nosenie meča, Konanov kruh a dvíhanie betónových gulí. Dámy akiste okrem pohľadu na vyšportované telá poteší možnosť roztancovať sa v rytme Zumby a priaznivcov lopty a zeleného trávnika poteší priateľský futbalový zápas Slovenskej futsalovej reprezentácie proti Športovému klubu Štrba. Najmenších poteší maľovanie na tvár, animačné programy aj rôzne súťaže. Chýbať nebudú ani nafukovacie atrakcie.

Vyskúšajte si moderné športy, zasúťažte si alebo vyhrajte v tombole

Počas celého popoludnia sa diváci môžu zapojiť do rôznych súťaží, budú si môcť zakúpiť tombolu alebo sa občerstviť v bufetoch. V bežeckom areáli na Štrbskom Plese si budú mať návštevníci príležitosť vyskúšať aj moderné športy Nordic Walking a Disc Golf.

Športová horúčka sobotňajšej noci vyvrcholí večerným programom pod názvom Noc tatranských bojovníkov. Svoje bojové majstrovstvo predstavia členovia Laugarícia Ju-Jitsu Trenčín, Koryo Taekwondo Slávia UPJŠ, Yoseikan Pro-Fight Club Košice. Ukážky boja s nožmi predvedú členovia skupiny Kali Eskrima. Súboje titanov, zápasy ťažkej váhy a amatérsky zápas v MMA odohrajú borci zo Slovenska a Poľska. Zažiaria aj mladé fitnesky a svojou show uchváti divákov i špičkový Roman Volák. Účasť predbežne potvrdil aj účastník Arnold Classic, kulturista Štefan Havlík.

Štrbská športová smršť bude ďalšou oslavou športu pod tatranskými končiarmi, kde sa oplatí byť, nielen preto, že vstup na podujatie je zadarmo.

Viac informácií na:
facebook.com/strbskas­mrst
skstrba.sk/smrst

Štrbská športová smršť
1
Galéria
Štrbská športová smršť 2013
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM