Peter Handzuš Správy

Silvester v mestách spestrí ohňostroj. Výnimkou sú Poprad a Vysoké Tatry

Vo väčšine miest pod Tatrami si dnes budú môcť občania užiť silvestrovské oslavy. Sú však aj také, v ktorých sa silvestrovská zábava neorganizuje.

Ilustračný obrázok k článku Silvester v mestách spestrí ohňostroj. Výnimkou sú Poprad a Vysoké Tatry

„Prioritou mesta Poprad v tomto roku bolo privítanie Vianoc a Mikuláša spojené s rozsvietením vianočnej výzdoby a ohňostrojom. Na Silvestra teda nebude samospráva organizovať žiadne oslavy,“ informoval hovorca mesta Marián Galajda. V miestnom akvaparku je však na dnes pripravený tzv. Hviezdny sexi Silvester, súčasťou ktorého bude párty v bazénoch a natáčanie nového videoklipu Ega.

Žiadne veľkolepé oslavy sa nebudú večer konať ani v meste Vysoké Tatry. „Keďže sme v národnom parku, tak večer sa Silvester v Tatrách bujaro oslavovať nebude, rešpektujeme nariadenia Tatranského národného parku. Musíme predsa myslieť aj na kamzíky, medvede, srnky a iné zvieratá, ktoré by to mohlo vyplašiť,“ zdôvodnila pre výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Zábava bude na svahoch

Ľudí by však malo naladiť na zábavu tzv. Silvestrovské jašenie na svahoch v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. Program v oboch strediskách sa začne o 10. hodine, pripravení budú animátori a rôzne súťaže.

„V Tatranskej Lomnici sa o skvelú zábavu postarajú majstri platní na RATRAK STAGE a drinky namiešajú barmani v najväčšom ApresSki bare na Slovensku,“ doplnila Maťašovská. Tatranci a návštevníci Tatier si však budú môcť užiť silvestrovskú zábavu aj v klube Humno v Tatranskej Lomnici a v hoteli Belleveue v Hornom Smokovci, kde v rámci kultúrneho programu vystúpia hudobná skupina Nicholas, speváčka Mamba, Louis Armstrong revival a go-go tanečnice.

V menších mestách ohňostroje budú

Silvestrovské oslavy nebudú chýbať ani v menších mestách na Spiši ako Kežmarok, Spišská Belá či Krompachy. Ich námestia ožijú hudbou, tancom, zábavou a chýbať nebude ani ohňostroj. Ďalším mestom, v ktorom na silvestrovskú zábavu nezabúdajú ani tento rok, je Spišská Nová Ves. Program, ktorý sa začne o 22. hodine, bude okrem iného venovaný aj 20. výročiu vzniku SR. Spišskonovovešťania sa môžu na priestranstve pred Redutou tešiť na skupinu Iné kafe spolu s predkapelou Sám sebou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM