Monika Gécziová Správy

Situácia na cestách sa mierne upokojila: V teréne však naďalej zasahuje všetka technika

V okrese Kežmarok ostáva situácia na niektorých úsekoch ciest naďalej vážna. Všetky cesty sú však prejazdné a zlepšila sa aj viditeľnosť.

Zdroj: Dnes24.sk

Situácia na cestách v okrese Kežmarok je aj naďalej vážna, problémy so zafúkavaním majú cestári na viacerých úsekoch. Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla uviedol, že ešte aj v piatok ráno tam prevládal veľmi silný vietor, čo spôsobovalo veľké problémy v doprave – kolóny, nulovú viditeľnosť i autá v priekope. Aktuálne sa však situácia mierne upokojila.

„Hoci silný vietor naďalej pretrváva a zafúkava cesty snehom, situácia sa ukľudňuje, nakoľko je jasno a tým pádom je aj lepšia viditeľnosť,“ uviedol pre Poprad24 šéf podtatranských cestárov. Najhoršie je to podľa neho na cestách v okolí obcí Lendak, Slovenská Ves a Ždiar. Takisto v obci Stráne pod Tatrami, kde snehová fréza rozširuje a sprejazdňuje cestu.

„Operatívne preskupujeme sily a nasadzujeme naše sypače tam, kde je najviac treba. Na viacerých úsekoch aj zdvojujeme výkon, aby sme tie cesty udržali zjazdné. V teréne je všetka technika. A aktuálne sú všetky cesty prejazdné,“ priblížil situáciu na cestách Barilla.

Komplikovanú situáciu na cestách zo štvrtka (3.1.) sa už podarilo stabilizovať aj v okresoch Poprad a Levoča, kde sú takisto všetky cesty zjazdné, okrem úseku medzi Štrbou a Šuňavou, ktorú pre neustále zafúkavanie uzavreli ešte v stredu (2.1.). „V noci ustal silný nárazový vietor aj sneženie a všetky cesty sme udržali zjazdné, vo výkone bola všetka dostupná technika aj ľudia, cesty sú upravené a posypané," doplnil Barilla. Najhoršia situácia bola podľa neho na území Vysokých Tatier, konkrétne v úseku medzi Štrbským Plesom a Podbanským, kde aj teraz dochádza k zafúkavaniu, darí sa ho však udržať zjazdný.

Počasie začalo situáciu na cestách v tatranskom regióne komplikovať v noci zo stredy na štvrtok. V oblasti napadlo niekoľko desiatok centimetrov snehu, k čomu sa pridal aj silný nárazový vietor, takže sa tvorili snehové jazyky a záveje. Zlá poveternostná situácia spôsobila aj niekoľko nehôd, mimo cesty skončil autobus medzi Výbornou a Lendakom či cestárske auto smerom do Tatranskej Kotliny zo Spišskej Belej.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM