Aktualizované Peter Handzuš Správy Správy

Horský priechod Vernár je uzavretý pre nákladnú dopravu. Cestári vyťahujú skrížené kamióny

Husté sneženie dnes skomplikovalo dopravu cez Horský priechod Vernár. Cez Popovú momentálne neprejdu nákladné autá, pre ktoré je priechod uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Horský priechod Vernár je uzavretý pre nákladnú dopravu. Cestári vyťahujú skrížené kamióny
Zdroj: Dnes24.sk

Aktualizované o 16:00 hod
Cestári mali popoludní plné ruky práce s uviaznutými kamiónmi. Sypačmi vyťahovali skrížené kamióny a uvoľnovali cestu tak, aby sa dala odhrnúť a bola prejazdná aspoň pre osobnú dopravu. Video z jedného ťahaného nákladiaku si môžete pozrieť vo videu. (Majiteľovi videa ďakujeme)

Aktualizácia o 12:30 hod.
Od 10 h do 12 h prešiel cez horský priechod Popová iba jeden sypač, ktorý na cestu položil jemnú posypovú zmes. Ťažkým kamiónom to nepomohlo, lebo sa šmýkajú ďalej. „Medzitým pripadlo na cestu ďalších 5 centimetrov snehu, už tam leží okolo 10 centimetrov dokopy. Jazda je veľmi komplikovaná aj so založenými reťazami, lebo cestu blokujú skrížené nákladné autá a na niektorých meistach sa nedá prejsť,“ informoval nás priamo z miesta Marek.

Situácia o 10:00 hod.
Aktuálne informácie z horského priechodu Popová nám poskytol Marek z Popradu. Popdľa neho je cesta veľmi ťažko prejazdná. Situáciu komplikuje husté sneženie a situácia sa z minúty na minútu zhoršuje. „Cesta je momentálne neodhrnutá a neposypaná. Pre kamióny je to tam absolútne neprejazdné, prejdú iba kaskadéri,“ povedal pre náš web Marek.

Čítajte aj: Okres Poprad dnes čaká sneženie.

Horský priechod Vernár je uzavretý pre nákladnú dopravu. Cestári vyťahujú skríže
1
Galéria
Horský priechod Popová
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM