Peter Handzuš Rôzne

Situácia v popradskom útulku je vážna. Pribúda opustených psov

Situácia je vážna. Nárast počtu opustených psov v meste spôsobil, že mestský útulok je plný. Viac ako inokedy je potrebná pomoc milovníkov zvierat, ktorí majú možnosti a sú schopní poskytnúť niektorému z 37 opustených psov nový domov.

Ilustračný obrázok k článku Situácia v popradskom útulku je vážna. Pribúda opustených psov
Zdroj: Dnes24.sk

Situácia je vážna. Nárast počtu opustených psov v meste spôsobil, že mestský útulok je plný. Viac ako inokedy je potrebná pomoc milovníkov zvierat, ktorí majú možnosti a sú schopní poskytnúť niektorému z 37 opustených psov nový domov.

„Takáto situácia ešte v útulku za posledných 5 rokov, počas ktorých sa tu o tieto psíky staráme, nebola,“ vysvetľuje prevádzkovateľka mestského útulku Stanislava Vnenčáková. „Situácia s vyšším počtom psíkov umiestnených v útulku pretrváva už niekoľko mesiacov a v súčasnej dobe prevyšuje kapacitné možnosti útulku,“ dopĺňa Daniela Polaštíková z popradskej radnice.

V snahe pomôcť riešiť komplikovaný stav sa samospráva spolu s prevádzkovateľom útulku rozhodli pripraviť opäť Deň otvorených dverí, aby mali ľudia dostatok času pozrieť si psíkov a rozhodnúť sa, ktorému dajú šancu na nový domov.

Deň otvorených dverí v útulku sa uskutoční v piatok 26.4.2013 v čase od 12.00 do 18.30 hod. Útulok, ktorý sa nachádza v mestskej časti Veľká, je počas pracovných dní otvorený denne od 8.30 do 10.30 hod, popoludní od 14.00 do 16.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM