Peter Handzuš Hokej

Sivák gólom v 5. sekunde vyrovnal svetový rekord

Históriu meniacim momentom extraligového hokejového stretnutia 39. kola MsHK DOXXbet Žilina - AutoFinance Poprad (4:3 pp) bol úvodný gól domácich. Jeho autorom bol útočník Peter Sivák a zapísal sa ním do análov najvyššej slovenskej súťaže v ére samos

Na základe prístupných štatistík bol doteraz autorom najrýchlejšieho gólu český legionár v službách MHC Martin Lukáš Říha. Tomu sa podarilo skórovať 12. októbra 2007 v súboji 14. kola Nitra – Martin (0:5) v siedmej sekunde. Podľa manažéra A-mužstva a asistenta generálneho manažéra Žiliny Jána Nociara ani tento údaj nemusí byť konečný, môže sa ešte o niečo skresať. „Podľa DVD záznamu, ktoré sme si pozreli a poslali na riadiaci orgán súťaže a na komisiu rozhodcov padol gól už medzi treťou a štvrtou sekundou. Je teraz na nich, aké stanovisko k tomu zaujmú,“ uviedol pre TASR. Vladimír Paštinský, riaditeľ Pro-hokeja však rázne odmietol na zápis rozhodcov reagovať, s tým, že na to nemá mandát a podľa neho tak môže urobiť len príslušný orgán a tým je komisia rozhodcov.

Zatiaľ tak platí, že Peter Sivák svojím gólom vyrovnal aj svetové maximum. Pretože podľa Guinessovej knihy rekordov a štatistík IIHF dosiahli zatiaľ gól v piatej sekunde traja hokejisti – Doug Smail v roku 1981, Bryan Trottier (1984) a Alexander Mogiľnyj v roku 1991.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM