Peter Handzuš Hokej

Skalica otočila zápas s Popradom

Tri minúty a dvanásť sekúnd stačilo Skalici na to, aby v závere stretnutia s Popradom strelila tri góly. Kamzíkom nevyšla záverečná power-play a tri body ostali na Záhorí.

HK 36 Skalica – HK AutoFinance Poprad 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)

Góly: 32. Školiak, 56. Pálffy, 57. Lušňák, 59. Obdržálek – 25., 44. Strömberg, 26. Svačina. Rozhodovali: Lokšík – Stano, Kacej, vylúčení: 3:7, navyše: 60. Pálffy 10 minút za nešportové správanie – 25. Svačina 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1994 divákov.

V skalickej Max aréne sa v šlágri kola stretli susedné mužstvá extraligovej tabuľky Skalica a Poprad. Od začiatku bola hra vyrovnaná. V 12. minúte mal Pálffy na svojej hokejke možnosť dostať domácich do vedenia, no z bezprostrednej blízkosti neprekonal Melicherčíka. Na druhej strane zahrmelo pri presilovej hre hostí, no strelu Kovačeviča od modrej čiary obrana domácich doslova upratala od bránkovej čiary. V závere domáci zvýšili úsilie, no ich strely končili na pozornom brankárovi hostí.

Druhú časť zápasu začali lepšie hostia. Domáci sa dopustili série chýb pri rozohrávke, čo využil Strömberg na strelenie úvodného gólu. Z ďalšieho protiútoku pridal druhý Svačina a domáci sa dostali do útlmu. Ich čas prišiel pri presilovej hre o dvoch hráčov, keď pohotovou strelou znižoval Školiak. V ďalších minútach mali Skaličania výhodu päťminútovej presilovej hry, no vyťažili z toho len strelu do žŕdky z hokejky Lušňáka.

V tretej časti začala Skalica v útlme. Zaváhanie obrany domácich využil Strömberg na zvýšenie vedenia hostí. Stretnutie vyzeralo ako jasná záležitosť Popradčanov, ktorí kontrolovali hru. No prišiel záver a chvíľa Pállfyho, ktorý zavelil do útoku a znížil vedenie na 2:3. V ďalšej minúte dal Lušňák gól a bolo vyrovnané – 3:3. V 59. minúte pykali Popradčania za faul a trestné strieľanie Obdržálek premenil. Záver stretnutia bol trochu hektický, ale nakoniec si body zaslúžene pripísala Skalica.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM