Peter Handzuš Rôzne

Ski&Golf po slovensky: Preteky aj zábava v jednom

Najlepší golfisti medzi lyžiarmi a najlepší lyžiari medzi golfistami sa stretli pod Vysokými Tatrami. Súťažili o postup do celosvetového finále SKI&GOLF na svahoch ľadovca v Kaprune a na greenoch ihriska v Zell am See v Rakúsku.

Golfový rezort Black Stork vo Veľkej Lomnici zorganizoval už po tretíkrát preteky SKI&GOLF Slovakia. Súťaž odštartovali v sobotu 14.apríla na Štrbskom Plese. Na svahu Interski čakali účastníkov na úvod dve kolá obrovského slalomu.

Vychutnala si ich aj slovenská PRO golfová hráčka Zuzana Kamasová: „Lyžujem od troch rokov, lyžovanie zbožňujem a keby sa dalo, možno radšej profesionálne lyžujem. Kombináciu lyže a golf som zatiaľ nevyskúšala a musím uznať, že sa mi to veľmi páčilo“, vyslovila kompliment turnaju naša golfová profesionálka. Aj ostatní pretekári si nefalšovanú jarnú lyžovačku užili plnými dúškami bez ohľadu na to, že bola v znamení naháňačky za drahocennými sekundami.

Ešte v ten istý deň sa účastníci turnaja presunuli na golfové ihrisko, kde ich čakalo prvé kolo golfu. Hru na 18 jamkách počas prvého dňa poznačilo premenlivé jarné počasie, ktoré sa však na druhý deň umúdrilo a dalo hráčom priestor naplno predviesť svoje golfové umenie.

Piati najlepší postúpili aj tento rok do celosvetového finále SKI&GOLF na svahoch ľadovca v Kaprune a na greenoch ihriska v Zell am See v Rakúsku. Okrem víťaza Tomáša Juska si postup vybojovali aj Ján Friesz ml, Zuzana Kamasová, Daniela Jorčíková a Martin Lančarič. Keďže Zuzana Kamasová sa kvôli golfovým povinnostiam svetového finále nebude môcť zúčastniť, tím Black Stork doplnil pôvodne šiesty v poradí Peter Korčuška.

Víťazný tím je pripravený v Rakúsku poriadne zabojovať a trúfa si ešte vylepšiť minuloročné výborné 13.te miesto slovenského tímu z 36 účastníkov turnaja. „Pri troche šťastia je všetko možné, myslím, že sme dobrý zohraný tím a je tam veľký potenciál na zlepšenie“, poznamenal jeden z postupujúcich Martin Lančarič. Tak teda držme našim golfistom a lyžiarom palce!

poprad24/mag

Foto:Black Stork

golf
36
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM