Monika Gécziová Kultúra

Sklenená izba pre veľký úspech opäť v Kine Tatran: Po filme diskusia s jeho producentom

Film Sklenená izba, ktorý mal svetovú premiéru 14. marca sa teší obrovskému úspechu. V Kine Tatran sa drží na druhom mieste návštevnosti a pre tento veľký úspech tu pridávajú ďalšie premietanie. Tentokrát za účasti producenta filmu.

Ilustračný obrázok k článku Sklenená izba  pre veľký úspech opäť v Kine Tatran: Po filme diskusia s jeho producentom
Foto: Martin Sýkora

Len pred pár dňami mal premiéru Česko-slovenský film s medzinárodným hviezdnym obsadením Sklenená izba a okamžite sa stal hitom. Pre veľký záujem pridáva premietanie aj Kino Tatran. To sa bude konať 27. marca o 19:00 hodine.

„Film sa bude premietať za účasti jeho producenta Rudolfa Biermanna, ktorý ho uvedie a po filme bude diskutovať s divákmi,“ informovala manažérka Kina Tatran Ľubomíra Olejárová s tým, že Rudolf Bierman je okrem iného producentom divácky úspěšných filmov ako Účastníci zájazdu, Obsluhoval som anglického kráľa, Román pre mužov alebo drámy Masaryk.

Film Sklenená izba režiséra Júliusa Šefčíka, držiteľa Českého leva za najlepšiu réžiu filmu Masaryk, vznikol podľa predlohy slávneho románu britského spisovateľa Simona Mawera inšpirovaného dramatickými udalosťami 20. storočia aj zrodom ikonického architektonického skvostu – brnianskej vily Tugendhat. Príbeh o ľuďoch, ktorých životy, lásku a priateľstvo poznamenali dramatické udalosti doby, rámcuje vznik jednej z najoriginál­nejších modernistických stavieb v Európe, miesta veľkých milostných vzplanutí i životných zrád.

„V hlavných úlohách sa objaví množstvo zahraničných i domácich hviezd ako Carice van Houten zo seriálu Hra o tróny, Hanna Alström z filmu Kingsman alebo Claes Bang, držiteľ Európskej filmovej ceny pre najlepšieho herca za film Štvorec, či Alexandra Borbély, ocenená Európskou filmovou cenou pre najlepšiu herečku roka 2017 za rolu vo filme O tele a duši,“ ozrejmila Olejárová a dodala, že vo filme uvidíme aj hercov ako Rolanda Møllera z filmu Atomic Blonde, Karla Rodena, Martina Hofmanna, Karla Dobrého, Zuzanu Fialovú či Vladimíra Polívku.

Vstupné na premietanie filmu s účasťou producenta je 5 eur, zľavnené vstupné je 4 eurá.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM