Peter Handzuš Rôzne

Školy sa dozvedia o globálnych vzťahoch v rámci medzinárodného projektu

Aktivity zamerané na globálne vzdelávanie ponúka základným a stredným školám Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica v rámci trojročného medzinárodného projektu Svet v nákupnom košíku.

Ide o interaktívne výučbové programy, kurzy pre učiteľov a výchovno-vzdelávacích pracovníkov, metodické materiály a interaktívnu putovnú výstavu.
„Zaoberá sa dôsledkami nerovnomerne nastavených globálnych vzťahov a súvislosťami medzi našou spotrebou a vybranými problémami ekonomicky rozvojových krajín a ich obyvateľov, ako sú chudoba, detská práca, výruby pralesov a ubúdanie vodných zdrojov,“ informovala TASR koordinátorka projektu Katarína Hipšová.
Centrum zaznamenalo v priebehu prvého roka projektu pozitíva. „Odučili sme 20 výučbových programov na ZŠ a SŠ pre zhruba 406 študentov a realizovali šesť školiacich kurzov a workshopov pre zhruba 109 pedagogických pracovníkov,“ komentovala Hipšová.
V ďalších dvoch rokoch je podľa nej naplánovaných minimálne šesť kurzov pre učiteľov a zhruba 70 výučbových blokov pre študentov 2. stupňa základných a stredných škôl.
Metodická príručka pre učiteľov a putovná interaktívna výstava budú hotové a k dispozícii v septembri 2011. „Príručku dostanú automaticky všetci účastníci kurzov zdarma a taktiež budú mať prednostnú príležitosť inštalovať vo svojej škole spomínanú výstavu,“ spresnila Hipšová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM