Pavol Krupka Rôzne

Skončili sa Vianoce a vianočné prázdniny

Vianočné obdobie sa skončilo. Žiaci a študenti sa po 18 dňoch, ktoré strávili mimo školy, v pondelok vracajú späť do školských lavíc. Na "opravu" polročných známok im ostávajú približne dva týždne.

Najbližšie voľno čaká všetkých školákov a študentov počas jednodňových polročných prázdnin – v pondelok 31. januára. Polročné vysvedčenia si prevezmú v predchádzajúci piatok, teda 28. januára.

Na vydávaní polročných vysvedčení sa nič nemení, pôvodne sa plánovalo, že nebudú mať povahu verejnej listiny, čo by zjednodušilo a zlacnilo školskú administratívu. Žiaci totiž dostávajú oficiálne vysvedčenie s uvedením známok z obidvoch polrokov ako ďalší dokument na konci školského roka. Táto racionálna zmena sa však musela odložiť. Dôvodom je to, že prezident SR Ivan Gašparovič nepodpísal príslušný zákon a vrátil ho do NR.

Jarné prázdniny sa v Prešovskom a Košickom kraji začínajú v pondelok 28. februára a do školy sa pôjde presne po týždni, teda v pondelok 7. marca. Vo veľkonočnom období budú mať všetci žiaci a študenti voľno od štvrtka 21. apríla, do školy sa vrátia v stredu 27. apríla.

Popradské deti mali tento rok možnosť stráviť zimný prázdninový čas aktívne a mimo svojich príbytkov bez toho, aby museli niekam cestovať. Snehové podmienky a teplota vzduchu umožnili využiť prostredie najväčšieho sídliska na športovanie rôzneho druhu, čo mnohí školáci i menšie deti s radosťou využili.

Zdroj: Centrálny informačný portál rezortu školstva

Vianprazdniny
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM