Peter Handzuš Hokej

Škovirov extraligový zápas č. 800

Miroslav Škovira odohral v Košiciach jubilejný, osemstý extraligový zápas.

Hokejisti úradujúceho slovenského majstra HC Košice neuspeli v nedeľňajšom derby zápase na domácom ľade s HK Poprad (2:3 pp) a prerušili deväťzápasovú víťaznú šnúru. „Oceliari“ proti tomuto súperovi prehrali v Steel aréne už po tretí raz v sezóne, no tentoraz „vydolovali“ aspoň bod. Gól s dvojbodovou hodnotou zaznamenal v 62. minúte Stanislav Balán.

„Od úvodu to bol vyrovnaný duel. V druhej tretine sme mali navrch, ale nepremenili sme šance. V záverečnej časti sme nevyhodili puk z tretiny a inkasovali gól na 1:2. V závere sa mi podarilo so šťastím vyrovnať, no v predĺžení nastali chyby a súper šiel do prečíslenia dvoch proti jednému. Popradčania u nás vyhrali už po tretí raz, neviem čím to je, no ja dúfam, že do play off sa to otočí,“ uviedol autor druhého košického gólu Peter Slimák, ktorý zaznamenal v prebiehajúcom ročníku extraligy svoj premiérový zásah.

„Kamzíci“ boli blízko k zisku troch bodov, ale vedenie 2:1 z 57. minúty si udržali iba 16 sekúnd. „Pravdupovediac som nevedel koľko času zostáva do konca zápasu, na časomieru som sa pozrel až po vyrovnávajúcom góle a videl som, že bolo približne dve a pol minúty do konca, takže veľká škoda. V predĺžení sme využili prečíslenie, mali sme šťastie. S Ľubom Vaicom sme šli na bránku, no ja som sa rozhodol pre strelu, keďže v predchádzajúcom prečíslení som mu chcel nahrať a dopadlo to horšie ako v piatej triede. Verím, že sa už zohrávame a že to takto pôjde ďalej,“ zaželal si Balán.

Pre českého útočníka to bol druhý duel na košickom ľade. „Je to dobré, že v Steel aréne dokážeme víťaziť. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj v play off, ak na nich narazíme. Určite sa dvihne i sebavedomie, keď porazíte úradujúceho majstra, my však ideme od zápasu k zápasu a snažíme sa vyhrávať s každým súperom. Podľa toho ako budeme drieť, tak skončíme aj v tabuľke, určite však chceme začínať play off na domácom ľade,“ skonštatoval bývalý hráč HC Lev Poprad.

Pre Miroslava Škoviru mal zápas špecifickú príchuť, keďže to bol jeho 800. extraligový štart. „Na jubileum si spomínam asi iba vtedy, keď som zaznamenal 200 gólov v extralige. V Poprade však dávajú pamätné dresy za 500, 700, 800 zápasov, takže vždy máme na to nejakú pamiatku. Možno ten dres dostanem na domácom ľade pred duelom proti Nitre,“ prezradil Škovira a dodal: „Mužstvo vyzerá dobre, všetci ťaháme za jeden povraz, myslím si, že sa tu stretla dobrá partia vrátene zahraničných hráčov. Bolo to vidieť i na ľade, keď nás Košice tlačili, no my sme sa zomkli a hrali ako kolektív a takto by sme to mohli dotiahnuť ďaleko.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM