Monika Vengrínová Kultúra

Skvelý nápad mladých Popradčanov: V našom meste zažijeme Summer Reading, o čo ide?

Summer Reading. Mladí Popradčania dostali skvelý nápad a prichádzajú so zaujímavou akciou. Tá oživí naše mesto. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad mladých Popradčanov: V našom meste zažijeme Summer Reading, o čo ide?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Baviť sa pri dobrej knižke, LIVE muzike alebo kvalitných filmoch býva často luxus. Mladí aktivisti zo SocialUP z Popradu sa preto rozhodli osviežiť letné popoludnie vôňou kníh a takýto luxus dopriať každému fanúšikovi poézie, prózy, komixov i filmov. Na programe sú živé čítania a interaktívne diskusie priamo so spisovateľmi, živá hudba, spoločenské hry a najmä kopec dobrej zábavy. Na záver letných prázdnin pôjde o zaslúžený vzdelávací zážitok.

„Letná čitáreň je otvorená pre všetkých ktorí milujú knihy, filmy a diskusie. Robíme to pre radosť, dobrých ľudí totiž nie je nikdy dosť. Poprad nežije kultúrou tak, ako ostatné slovenské mestá a to chceme zmeniť. Knihy sú totiž najkrajšou formou, akýmsi odkazom a súborom poznania našich predkov a práve vďaka nim môže fungovať kvalitné vzdelanie,“ uviedol Tom Bugiman z občianskeho združenia SocialUP.

Ako prvá z domácich literátov sa do projektu zapojila poetka Mirizmá Kirkov, ktorá minulé leto krstila svoju Debutovú zbierku básní. Aj vďaka nej sa podarilo vytvoriť zaujímavý formát, aký sa v popradskej Groteske organizuje po prvý krát. Spolu s ňou budú o básňach básniť aj Pavol Garan a Števo Šanta, prózu viac priblíži Lenka Fábryová. Na jednom mieste sa tak stretnú skúsení spisovatelia, mladí kreatívci, filmoví tvorcovia a vášniví čitatelia, všetci v spojení živej hudby a projekcie. Špecialitou budú stovky kníh a verejná burza.

„Vo štvrtok i v piatok (20. a 21.augusta) začíname už od 15:00 na terase pred Groteskou Art Café. Dali sme dokopy kvalitný program rozdelený do dvoch sekcií a podľa toho uvidíme, ktorý žáner v Poprade na ľudí najviac účinkuje. Mimochodom máme aj jedno originálne prekvapenie, ktoré si určite nenechajte ujsť,“ dodal Martin Mlynár, Predseda o.z. SocialUP.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM