Pavol Krupka Kultúra

VIDEO: Slávici z lavice sa stretli na okresnej súťaži, víťazov si môžete vypočuť aj vy

V koncertnej sále ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade sa v stredu stretli mladí speváci zo škôl celého okresu. Prišli si vyskúšať kvalitu svojho umeleckého prejavu na tradičnej súťaži Slávici z lavice. Lákadlom pre mnohých bola možnosť postúpiť na krajské kolo do Prešova.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Slávici z lavice sa stretli na okresnej súťaži, víťazov si môžete vypočuť aj vy
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž žiakov v speve populárnej piesne Slávici z lavice sa v mestách na východnom Slovensku organizuje už trinásť rokov. Pravidelne sa zapája aj Poprad, tunajšie Centrum voľného času opäť pozvalo na pódium koncertnej sály ZUŠ nádejné talenty z jednotlivých základných škôl a ZUŠ-iek. Mladé speváčky a mladí speváci v štyroch vekových kategóriách podali prevažne vydarené výkony, no všetkých spájala predovšetkým radosť zo spevu a potešenie z peknej piesne, čo je to najpodstatnejšie.

Medzi súťažiacimi bolo viacero takých, pre ktorých účasť na tomto ročníku súťaže zďaleka nebola premiérou. Prevažne najskúsenejší speváci sa potom postavili na pomyselné stupne víťazov. Napríklad Monika Štolcová bola víťazkou tejto súťaže aj v roku 2011, medzi najlepšími sa aj v tomto roku umiestnila minuloročná víťazka okresného i krajského kola Anna Lachová. Daniela Labajová doteraz vystúpila na dva nižšie stupne víťazov, v tomto ročníku získala prvé miesto. Víťazkou z roku 2011 bola aj Katarína Sterczová, teraz sa postavila na strieborný stupienok. Skúsenou speváčkou je aj Viktória Kromková (1. miesto 2012), tradične so sprievodom gitary si v tomto roku vyspievala striebro. Pekným oživením boli piesne so sprievodom klavíra, ktoré spievali žiaci zo ZUŠ vo Svite. Odtiaľ prišla aj ďalšia skúsená speváčka a víťazka okresného kola z minulého roka Nikola Remeňová (druhá na krajskom kole 2013), v stredu sa umiestnila na druhom mieste.

Z chlapcov podal najpresvedčivejší výkon minuloročný víťaz okresného kola Mário Gregor, ktorý vo svojej kategórii zvíťazil aj v tomto roku. Medzi chlapčenskými účastníkmi si jednoznačné sympatie publika získal objav súťaže – druhák zo Spišskej Soboty Peter Bukovič. Pri piesni Svět dětských očí (vo videu) v podaní Natálie Hulkovej by bolo v koncertnej sále počuť spadnúť aj špendlík, malá speváčka zaslúžene získala prvé miesto.

Úlohou štvorčlennej odbornej poroty bolo vybrať víťazov jednotlivých kategórií, ktorí postúpia na krajské kolo do Prešova. Podľa slov jej predsedníčky Dany Endreszovej si ocenenie zaslúžili viacerí speváci, preto porota udelila viacero druhých a tretích miest.

Teraz si už pozrite výsledky okresného kola súťaže Slávici z lavice 2014 a hlavne naše video, v ktorom budete počuť spev víťazov všetkých štyroch kategórií.

1. kategória:

  • 1. miesto – Natália Hulková, Spojená škola Letná ul., Poprad
  • 2. miesto – Veronika Mária Faixová, ZUŠ Svit – Sofia Stasová, ZŠ s MŠ Komenského ul., Poprad
  • 3. miesto – Gabriela Kiovská, ZŠ s MŠ Tajovského ul., Poprad – Peter Bukovič, ZŠ s MŠ Poprad – Sp. Sobota

2. kategória:

  • 1. miesto – Mário Gregor, ZŠ s MŠ Komenského ul., Poprad
  • 2. miesto – Olívia Stasová, ZUŠ Letná ul., Poprad, – Viktória Kromková, Gymnázium Kukučínova ul., Poprad
  • 3. miesto – Kristína Remeňová, ZŠ Mierová ul., Svit

3. kategória:

  • 1. miesto – Daniela Labajová, ZŠ s MŠ Švábovce
  • 2. miesto – Katarína Sterczová, ZUŠ Letná ul., Poprad – Patrícia Ceľuchová, ZUŠ Svit
  • 3. miesto – Anna Lachová, ZŠ s MŠ Komenského ul., Poprad – Lenka Šlosáriková, ZŠ s MŠ Francisciho ul., Poprad

4. kategória:

  • 1. miesto – Monika Štolcová, ZUŠ Letná ul., Poprad
  • 2. miesto – Monika Kurucová, Gymnázium Kukučínova ul., Poprad – Nikola Remeňová, ZUŠ Svit
  • 3. miesto – Barbora Uhlárová, Súkromné gymnázium Spišská Teplica, Dominika Kleinová – Spojená škola D.

    Tatarku, Poprad

Slávici z lavice sa stretli na okresnej súťaži, víťazov si môžete vypočuť aj vy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM