Martin Sýkora Rôzne

Šliapaním do pedálov pomohli dobrej veci: Spinning maratón plný energie

Spinning maratóny majú v Poprade dlhoročnú tradíciu. Vyše stovka športuchtivcov podporila Branka z Partizánskeho, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou.

Ilustračný obrázok k článku Šliapaním do pedálov pomohli dobrej veci: Spinning maratón plný energie
8
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Šliapať sa dá aj pre dobrú vec

8. Aquacity Spinning Maratón mal opäť charitatívny charakter. Pot tiekol potokom pre dobrú myšlienku. „Cieľom je siahnuť si na vlastné limity a pomôcť Brankovi Šútorovi z Partizánskeho. Celý výťažok z dnešnej akcie poputuje na jeho ďalšiu rehabilitáciu v centrách po Slovensku,“ uviedol spoluorganizátor akcie Jozef Hlavatý, ktorý sa tešil z veľkého záujmu.

„So záujmom o účasť sme nemali najmenší problém. V priebehu začatia registrácie sme mali všetky miesta plne obsadené,“ dodal Hlavatý.

Zdroj: YouTube.com

200 minút v tempe

Do pedálov dvakrát 100 minút šliapalo 104 ľudí, ktorých z pozície master inštruktora viedol Milan Dvořák z Českej republiky. „„Lekcia, ktorú som pripravil, je veľmi emotívna. Spojili sme sa so sokoliarstvom, s energiou a s vodou,“ opísal inštruktor. Výťažok z maratónu putoval Brankovi Šútorovi, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou s diagnózou spastická diparéza. „„Veľmi nás to potešilo, pretože financií pre takéto detičky nikdy nie je dosť,“ dodala mama malého Branka Ivana Šútorová.

Výťažok na rehabilitáciu

Branko je z Partizánskeho a pochádza z dvojičiek, ktoré sa narodili predčasne – v 30. týždni. Obaja nemalo to šťastie, byť zdravý. Na podujatí sa zo štartovného vyzbieralo 2600 eur. Na konečných 3100 eur zvýšila výťažok nadácia APPA. Prvou cenou v tombole bola nová práčka, ktorú výherca taktiež venoval postihnutému Brankovi. „Výťažok použijeme v prvom rade na rehabilitáciu, v prípade potreby aj na nákup nejakej pomôcky, ktorú budeme potrebovať,“ uzavrela mama postihnutého Branka.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM