Peter Handzuš Hokej

Slipčenko dostal trest za bitku so Sidorom. Nezahrá si 6 zápasov a zaplatí 340 eur

Trest zastavenia činnosti na šesť zápasov a pokutu 340 eur uložil riadiaci orgán najvyššej hokejovej súťaže Tipsport extraligy Pro-Hokej brankárovi HC'05 Banská Bystrica Robertovi Slipčenkovi. O jeho dodatočnom potrestaní rozhodol Pro-Hokej na svojom stredajšom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku Slipčenko dostal trest za bitku so Sidorom. Nezahrá si 6 zápasov a zaplatí 340 eur
Zdroj: TASR

Slipčenko v inkriminovam zápase v jeho závere vyprovokoval pästný súboj so svojím popradským náprotivkom Dušanom Sidorom, čo rozhodca stretnutia ohodnotil pre oboch rovnakým trestom.

„To čo urobil v spomínanom stretnutí Slipčenko nemá v našom hokeji obdobu,“ vyjadril sa riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský. „Obaja pritom dostali rovnaké tresty, ale keďže iniciátorom bol Slipčenko, tak mali dostať rozdielne tresty. A práve na takéto situácie máme náš interný disciplinárny poriadok, ktorý je nadradený riadnemu. Za takéto previnenie je možné uložiť trest zastavenia činnosti na šesť až desať zápasov mi sme prikročili k tej spodnej hranici.“

Na zasadnutí bol prítomný aj predseda Komisie rozhodcov SZĽH Peter Ország, keďže sa hovorilo aj o arbitroch spomínaného zápasu.

„Rozhodcovia v tom zápase urobili niekoľko zlých rozhodnutí, pričom spúšťačom všetkého bol prvý gól hostí v situácii, že rozhodca mal po zásahu domáceho brankára pukom hru prerušiť,“ povedal Vladimír Paštinský.

„Ďalšou chybou bol len dvojminútový trest pre domáceho hráča za faul na brankára Popradu a všetko to napokon vyvrcholilo záverečnou bitkou brankárov. K nej vôbec nemalo prísť, pretože brankári nemajú právo opustiť svoj vymedzený priestor, no Slipčenko si bez problémov prekorčuľoval celé klzisko a tam, aj podľa vlastných slov, úmyselne vyvolal bitku s popradským brankárom,“ uviedol Vladimír Paštinský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM