Peter Handzuš Iné športy

Slováci postúpili do semifinále

Druhý domáci zápas slovenských volejbalových reprezentantov bol označovaný aj ako predčasné finále predolympijskej kvalifikčnej skupiny 1. hranej v Poprade. Súperom domácich v ňom bola reprezentácia Španielska.

Slovensko – Španielsko 3:1 (-26,18, 23, 15)

Hostia zachytili hneď úvod stretnutia a ujali sa vedenia 5:2. Pri stave 10:5 pre hostí sa prebudili aj Slováci a sériou bodov otočili skóre do stavu 16:15. Skvalitnenou obranou sa podarilo domácim odskočiť až na rozdiel 3 bodov, no do koncovky sa šlo s vyrovnaným skóre. V napínavom závere prvého setu mali viac pokoja v zakončeniach hostia, keď sa k tomu pridalo niekoľko chýb na podaní domácich, Španieli vyhrali prvý set najtesnejším pomerom 28:26.

Aj v druhom sete pokračoval výborný volejbal, obe mužstvá sa ťahali o každý bod, no do tech. oddychu šli domáci s náskokom 8:4. Vyrovnaná hra v strede druhého setu nedovolila hosťom bodovo sa dotiahnúť a druhú tech. pauzu si dali mužstvá za stavu 16:11 pre domácich. Tí pridali k dobrej hre z prvého setu pár dobrých zákrokov v poli a kvalitnú prihrávku od nahrávača Skladaného a dotiahli set do víťazného konca, s pohodlným náskokom 25:18.

Tretí set začali Slováci lepšie ako úvodné, po najkrajšej výmene zápasu a Sopkovom zakončení sa ujali vedenia 5:2. Sériou 8 bodov sa však hostia dostali späť do hry, a otočili na 10:5, predovšetkým po chybách domácich. Tento náskok si udržiavali až do stavu 17:17. Potom domáci otočili stav setu aj vďaka prestriedaniu hráčov z lavičky, Chrtianskeho, Bencza, Zaťka. Do koncovky setu šli Slováci opäť s náskokom 2 bodov, ktorý Španieli dotiahli na 22:22. Chlieb sa lámal na pokazenom podaní hostí a kvalitnom útoku Diviša. Domáci vyhrali set v pomere 25:23.

Aj do 4. setu vstúpili za mohutnej podpory takmer plnej popradskej arény lepšie Slováci, viedli počas celého setu vďaka kvalitnej obrane s dominciou Kohúta, na prihrávke vytiahol kreativitu Skladaný a body pribúdali nezadržateľne na domácu stranu. Domáci viedli aj o 10 bodov – 18:8 aj 22:12. A set aj celý zápas ukončili slovenskí reprezenti vo veľkom štýle, set vyhralin 25:15 a zápas 3:1. Postúpili tak do piatkového semifinále, ktoré sa bude hrať v popradskej aréne o 18.00 hod.

Estónsko – Čierna Hora 2:3 (-23, 21, –22, 14, –11)

Vyrovnaný duel rozhodli pre seba Čiernohorci.

V druhom zápase skupiny B v predolympijskej kvalifikácii sa stretli reprezentanti Estónska a Čiernej Hory. Duel, ktorý sa vyznačoval vyrovnanosťou, okrem 4. setu však nedosahoval kvalitu prvého dnešného zápasu (SVK-ESP 3:1). Zápas pre seba rozhodli hráči Čiernej Hory až v rozhodujúcom piatom sete, ktorý vyhrali 15:11.

Strnisko Tomáš Foto: Strnisko Tomáš a mediaportal.biz

pp-esp
40
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM