Peter Handzuš Iné športy

Slováci prehrali so Španielmi, v semifinále B-kategórie proti Írsku

Slovenskí reprezentanti v curlingu si už pred posledným zápasom v základnej skupine na majstrovstvách Európy B-kategórie vo Švajčiarsku zabezpečili postup do semifinále, kde sa vo štvrtok stretnú s Írskom.

V záverečnom stretnutí základnej skupiny podľahlo bratské kvarteto Pavol, František, Peter a Tomáš Pitoňákovci z majstrovského Curling Club-u Poprad tímu Španielska 5:8.
„Keďže postup do semifinále sme mali už istý, do zápasu proti Španielsku sme nastupovali s tým, že si vyskúšame niekoľko nových herných kombinácií,“ uviedol pre TASR František Pitoňák: „Nakoľko ľad na zimnom štadióne v Monthey je veľmi rýchly a často sa mení točivosť, musíme tomu prispôsobovať aj systém hry. So Španielskom, ktoré je pravidelným účastníkom A-kategórie ME, sme zahrali vyrovnaný zápas. Ešte pred posledným hodom kameňa bol stav 5:5, ale záverečným hodom Španieli získali tri body. Získali sme na majstrovstvách zatiaľ päť víťazstiev a už sa tešíme na štvrtkové semifinále proti Írsku. V druhom semifinále sa stretnú Lotyši s Talianmi.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM