Peter Handzuš Iné športy

Slováci skončili na 9. mieste. Štvrťfinále im ušlo o chlp

Slovenská reprezentácia v curlingu v zložení Pavol Pitoňák, Gabriela Kajanová, František Pitoňák a Petra Pitoňáková sa na majstrovstvách Európy miešaných tímov v tureckom Erzurume postarala v Modrej skupine o ďalšie prekvapenie. Vo svojom poslednom z

Ilustračný obrázok k článku Slováci skončili na 9. mieste. Štvrťfinále im ušlo o chlp
Foto: Katarína Reiterová / Zdroj: Dnes24.sk

S bilanciou 4 výhry a 3 prehry Slováci obsadili v skupine 3.miesto a vybojovali si postup do ďalších bojov.

Na šampionáte v Turecku štartuje 24 najlepších európskych reprezentačných družstiev. V troch osemčlenných skupinách sa odohrali zápasy systémom každý s každým.

Dve najlepšie družstvá zo skupín postúpili priamo do štvrťfinále, tri družstvá z tretích priečok sa stretli v rozstreloch o posledné dve miestenky do štvrťfinále.

„Naša skupina bola veľmi vyrovnaná. O umiestnení na 2. až 5.mieste rozhodla až minitabuľka vzájomných zápasov. Rozstrely o dve miestenky do štvrťfinále sa uskutočnili hneď po ukončení nášho zápasu proti Holandsku. Nemali sme už dostatok síl a Švajčiari a Rakúšania tak boli úspešnejší. V konečnom hodnotení sme obsadili pekné 9.miesto. Pred šampionátom by sme umiestnenie do 10.miesta brali všetkými desiatimi. Škoda troch prehratých zápasov, keď sa nám šťastena v závere zápasov otočila chrbtom. Aj napriek tomu sme šťastní, lebo na majstrovstvách Európy ešte žiadna slovenská reprezentácia nedosiahla lepšie umiestnenie. Oproti minulému roku je to zlepšenie o sedem priečok,“ zhodnotila po záverečných bojoch vystúpenie slovenskej reprezentácie Petra Pitoňáková.

Finále šampionátu je naplánované na sobotu večer.

Výsledky: Slovensko – Estónsko 8:2 Slovensko – Nórsko 6:8 Slovensko – Anglicko 7:8 Slovensko – ČR 4:5 Slovensko – Dánsko 8:7 Slovensko – Turecko 9:4 Slovensko – Holandsko 6:5

Poradie v Modrej skupine:

  1. Nórsko 6 víťazstiev – 1 prehra
  2. Česko 4–2
  3. Slovensko 4–2
  4. Estónsko 4–2
  5. Dánsko 4–2
  6. Holandsko 3–4
  7. Anglicko 2–5
  8. Turecko 1–6

Foto: pp

Slovensko obsadilo 9. miesto na ME v curlingu mixov
2
Galéria
Foto: Katarína Reiterová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM