Webnoviny - Rôzne

Slovak Telekom odmení dobré nápady

Ukázať ako využívajú učitelia na Slovensku moderné technológie na vyučovaní a verejne vyzdvihnúť a odmeniť tých, ktorí sú v tom najlepší, je úlohou súťaže Cena Slovak Telekom, ktorá sa opäť začína.

„Dnešní mladí ľudia sa dennodenne pripájajú na internet, bavia sa na sociálnych sieťach, sledujú filmy vo svojich mobiloch, vyrábajú vlastné videá a fotogalérie. Preto je čoraz ťažšie zaujať ich v školskom prostredí, ktoré si dlhé roky vystačilo len s tabuľou a kriedou. Naša súťaž chce odmeniť šikovných a obetavých učiteľov, ktorí v snahe zvýšiť záujem detí a mladých ľudí o daný predmet, z vlastnej iniciatívy vyučujú pomocou moderných technológií,“ uviedol v súvislosti s vyhlásením súťaže Ján Kondáš, šéf korporátnej komunikácie spoločnosti Slovak Telekom.

Cena Slovak Telekom sa vyhlasuje v štyroch kategóriách, samostatne pre materské, základné, stredné a špeciálne školy. Pedagógovia môžu prihlásiť projekt, v ktorom opíšu vlastné metodické skúsenosti z využívania moderných technológií na vyučovaní. Do súťaže je možné zaslať aj schválený školský vzdelávací program, či kolektívne práce, ktoré pripravia učitelia v spolupráci so žiakmi a študentmi. Prihlásené projekty bude posudzovať dvanásťčlenná odborná komisia zložená zo skúsených pedagógov. Autori najlepších prác v každej kategórii získajú 1 400 eur za prvé miesto, 900 eur za druhé miesto a 550 eur za tretie miesto.

Učitelia môžu prihlasovať písomné práce s opisom vyučovacej metódy cez on-line formulár na web stránke súťaže www.cenast.sk. Novinkou piateho ročníka je možnosť pripojiť k projektu aj krátke video a osobné prezentácie najlepších súťažných prác, na základe ktorých vyberie odborná komisia víťazov. Všetky zaslané práce sa stanú súčasťou Virtuálnej knižnice na webovej stránke súťaže, prístupnej pre všetkých. Doplnia tak už existujúcich takmer 700 zaujímavých titulov na spestrenie vyučovania od účastníkov z minulých ročníkov.

Súťaž potrvá do 2. novembra 2010 a víťazi budú známi začiatkom decembra na slávnostnom odovzdávaní cien.

Mediálni partneri: Markíza, SME, ECHO, Slovenka, Slovenský rozhlas, Rodina a škola, Zoznam.sk

http://www.slovaktelekom.sk, http://www.t-mobile.sk, http://www.t-com.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM