Marián Handzuš Hokej

Slovan s päťgólovým prídelom

Popradskí kamzíci pokračujú vo vynikajúcich výsledkoch v domácom prostredí, dnes pokorili pred vypredaným hľadiskom bratislavský Slovan.

HK Poprad – Slovan Bratislava 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Góly: 27. Lundberg, 30. Nagy, 33. D. Brejčák, 42. Nagy, 59. Jasečko. Rozhodovali: D. Konc – M. Novák, Valach, vylúčení: 2:10, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 4400 divákov (vypredané)

Výsledky dnešných súperov boli v minulých kolách diametrálne rozdielne, aj keď je medzi nimi šesťbodový rozdiel v prospech hostí. Slovanu sa neveľmi darí, v ostatných troch kolách v rade prehral. Kamzíci po piatich víťazstvách za sebou neuspeli na ľade vo Zvolene. V piatok si proti vicemajstrovi predsavzali pokračovať vo víťaznom ťažení, pretože v ďalších kolách ich čakajú ťažké zápasy v Martine, Košiciach a Trenčíne a doma sa predstavia až 2. novembra proti Žiline. V súpiskách súperov nastala jedna zmena. Pod Tatry so Slovanom prišla nová posila v osobe krídelníka štvrtého útoku Dávida Buca, odchovanca popradskej liahne, u domácich chýbal (už aj vo Zvolene) Bartečko, ktorého stále zranenie pobolieva a tak ho tréneri ešte nechali oddychovať.
Celá úvodná tretina bola v réžii domácich, ktorí hostí do svojej obrannej tretiny takmer nepustili. Melicherčík v bráne sa ani nezapotil, kým jeho náprotivok mal plné ruky práce. Kmiť, Škovira, Jasečko i ďalší niekoľkokrát poriadne vyzvŕtali brankára Slovana, gól však nepadol ani z vyložených gólových pozícií. Hostia si takmer nevypracovali gólovú šancu, preto neboli nebezpeční. Iba štyri minúty pred koncom, keď domáci obranca Nádašdi vo vyloženej akcii rútiaceho Demela fauloval a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Demel však proti popradskému brankárovi neuspel, Melicherčík mu gólové potešenie zmaril, keď priamu strelu do pravého horného rohu pohotovo chytil.
Bratislavčania vyrukovali do strednej časti s aktívnejšou hrou, ohrozili domácu svätyňu, ale neefektívne. Delovky padali na druhej strane, tiež bez cieľového zámeru. Netrpezlivých divákov vypočul center druhého útoku Lundberg, ktorý otvoril skóre zápasu po prihrávke Svitanu. Na konci 30. min išiel zohrievať ľavicu hanby domáci Lapšanský, no to domácim vôbec nevadilo, keď za šesť sekúnd po krásnej spolupráci s Jasečkom a Krotákom dal Nagy druhý gól v oslabení. Neubehli ani tri minúty a Konrád po tretí raz lovil puk zo svojej siete po zásahu D. Brejčáka. Popradské „kaťuše“ pálili ďalej naostro a hostia boli miestami bezradní.
Vypredané hľadisko bolo zvedavé, ako budú kamzíci valcovať v záverečnej časti. Prišlo vylúčenie Vaica ešte na konci druhej tretiny sekundu pred jeho príchodom na ľad potrestal Nagy svojím druhým gólom – 4:0. Ten mal na palici ďalší v 42. min. Hostia zmobilizovali sily a miestami aj nebezpečne zatápali domácemu gólmanovi. V 33. min zahrala peknú akciu tretia domáca formácia, ale poriadne ju pokazila. Diváci sa však bavili ďalej a povzbudzovali svojich mexickými vlnami. Kamzíci hrali už pokojne a vedomí si dostatočného náskoku dohrávali zápas, hoci necelé tri minúty pred koncom Troliga zblízka prestrelil. V závere kamzíci ešte využili presilovku na piaty gól Jasečka od modrej, ktorým uzavreli skóre.

Ján Jaško, tréner Popradu: „Taká divácka kulisa aká bola dnes, to núti hráčov k väčšej zodpovednosti. V prvej tretine sme sa nevedeli dostať do tempa a až trestné strieľanie nás prebudilo. Šancí bolo nadostač, ale hostia sa chytali každej slamky, aby skórovali. Možno premenené trestné strieľanie by ich postavilo na nohy, no Melicherčík dnes chytal skvele. Po prvom góle sme predvádzali hokej aký by sme mali naďalej hrávať.“
Miroslav Miklošovič, asistent trénera Slovana: „Čo mi zostáva iné ako zablahoželať domácim, pretože boli jednoznačne lepší ako my. V prvej časti pri hre zo zadu, sa nám darilo. Vydržali sme aj tlak pri vylúčeniach. V strednej časti máme štyrikrát na palici puk, zbytočne dlho sme striedali a nedostali puk z obrannej tretiny. V presilovke dostaneme druhý gól a mali sme aj veľa vylúčených. Domáci boli perfektní pri góloch, boli sme horší. Musíme s tým dačo robiť a dostať sa z toho, ale je to veľmi ťažké.“

zdroj: TASR

Slovan s päťgólovým prídelom
1
Galéria
pp_1022_pp-ba_hokej
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM