Peter Handzuš Hokej

Slovanu nepomohol ani gól korčuľou

VIDEO: Popradskí hokejisti vyhrali v poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou nad Slovanom Bratislava.

HK AutoFinance Poprad – Slovan Bratislava 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)

Góly: 14. Novotný, 22. Kroták, 24. Vaic, 29. Hult – 4. Bulík, 16. Kukumberg, 60. Ďatelinka. Rozhodovali: D. Konc – Milan Novák, Stano, vylúčenia: 4:3, navyše: Kroták – Kukumberg, Šatan všetci 10 minút za nešportové správanie, Suchý (Poprad) na 5 minút za sekanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2474 divákov.

Zostavy:

HK AutoFinance Poprad: Melicherčík – D. Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Malina – Svitana, Škovira, Kuľha – Kroták, Vaic, Kmiť – Kraft, Hult, Takáč – Paločko, Homa, Achmetov.

Slovan Bratislava: Galbraith – Bohunický, Dobroň, Švárny, Jass, Ďatelinka, Frühauf – Bartánus, Kukumberg, Skokan – Hudáček, Macho, Šatan – Bakoš, Bulík, Balej – Cíger, Preisinger, Janík.

Slovan od úvodnej minúty dominoval. Hral sústredene, vyhrával osobné súboje, dominoval v defenzíve a vytváral si nebezpečné príležitosti. Skokan a Preissinger sa ešte len zastreľovali, ale Bulík v 4. minúte už mieril do čierneho, keď po obliehaní bránky bekhendom obstrelil Melicherčíka. Popradčania sa nevedeli vymaniť spod tlaku a dokonca ani vystreliť, keď prvú strelu na Galbraitha vyslali až v 10. minúte. Napriek tomu sa im však v 14. minúte podarilo vyrovnať, keď Kmiť našiel voľného Novotného a ten strelou bez prípravy našiel medzeru medzi betónmi gólmana. O dve minúty však bleskový protiútok zakončil do čierneho Kukumberg a hostia opäť viedli.

Po prestávke však vybehol na ľad úplne iný Poprad a sily na ľade sa obrátili. Už v 22. minúte vyrovnal Kroták, keď po individuálnej akcii našiel voľnú škáru do ktorej poslal puk. O dve minúty neskôr vystrelil od modrej Kramár, ktorá po jemnom teči Vaica prešla Galbraithovi pomedzi betóny. Svoju prevahu zavŕšili domáci v 29. minúte, keď strelu Takáča vyrazil Galbraith len pred Hulta, ktorý pohodlne doklepol.

V záverečnej časti sa hostia vrhli do útoku s cieľom zvrátiť vývoj zápasu. Popradčania sa však nestiahli do obrannej ulity, ale popri pozornom bránení podnikali nebezpečné protiútoky. Hoci sa šance objavili na oboch stranách, brankári už ďalšie puky za svoj chrbát nepustili. Záverečné minúty okorenili desaťminútové tresty oboch kapitánov – Krotáka aj Šatana a gól nohou Ďatelinku sekundu pred koncom, ktorým už len skorigoval nepriaznivý výsledok.

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „Začali sme veľmi zle, súper korčuľoval, bol dôrazný a vyhrával všetky osobné súboje. V druhej tretine sme sa vyprostili spod tlaku a stresu a dôležité bolo, že sme hneď vyrovnali. To nás naštartovalo a potom sme boli v zápase lepší. Sme radi, že sme po niekoľkých spackaných zápasoch získali tri body a môžeme sa počas prestávky v pohode pripravovať.“

Štefan Mikeš, tréner Slovana: „Hovorili sme si, že keď dnes vyhráme, tak budeme počas prestávky na prvom mieste, čo dodá pohodu do ďalšej prípravy. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Začali sme dobre, viedli sme 2:1, ale potom dal do toho súper viac dôrazu a emócií. Za 7 minút sme si prehrali zápas, pretože sme trikrát inkasovali. Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu.“

Text: TASR

Slovanu nepomohol ani gól korčuľou
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM