Peter Handzuš Hokej

Slovenky po výhre nad Českom vo finále

Slovenky dostali gól až v semifinále, vo finále proti Kanade.

Slovenské hokejbalistky sa prebojovali do finále MS v Bratislave, keď v stredajšom semifinálovom súboji zdolali Česko 2:1 po predĺžení. Víťazný gól dala v prvej minúte nadstaveného času Petra Pavlovičová. Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka, ktoré zatiaľ inkasovali na šampionáte jediný gól, budú hrať o zlaté kovy proti Kanade. Slovenky obhajujú striebro, Kanaďanky titul.

semifinále:
Slovensko – Česko 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 6. Celárová (Lalíková), 31. Pavlovičová – 16. Krupková (Herzigová, Fialová), Rozhodovali: Grewall (Ind.) a Kunz (Nem.), vylúčenia: 5:6 na 2 min, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 550 divákov.

zostava SR: Tomčíková – Raková, Karafiátová, Kežmarská, Pravlíková, Országhová, Lalíková, Žitňanská, Gajdošová I. – Stašová, Herichová, Džurňáková – Ihnaťová, Kapustová, Veličková – Pavlovičová, Celárová, Bednárová – Kolcunová, Krajňáková, Gajdošová M. – Mikesková

Vo vyrovnanom stretnutí sa ako prvé presadili gólovo Slovenky. V 6. minúte sa po asistencii Lalíkovej dostala k loptičke Celárová a tá aj so šťastím skončila za chrbátom českej brankárky Bečevovej – 1:0. Hostky sa vrátili do hry v úvode druhej tretiny. Neprehľadnú situáciu pred slovenskou svätynou využila Krupková, od ktorej sa napokon odrazila loptička do bránky – 1:1. V 18. minúte išla Kapustová sama na bránku, ale Bečevová vytiahla bravúrny zákrok. Slovenky mali v strednej časti hry bližšie ku gólu a začali mať aj kondične navrch. Vždy im chýbal však kúsok šťastia, pričom nevyužili ani dobre rozohranú presilovú hru. Tretiu tretinu začali domáce hráčky v početnej prevahe, presilovku hrali dokonca dvakrát po sebe. Lenže najväčšiu šancu mala na opačnej strane Krupková, ktorá ani na dvakrát zlbízka neskórovala. Potom mali aj Češky presilovky, ale rovnako ich nevyužili, pričom delovku Krupkovej zneškodnila brankárka Tomčíková. V búrlivej atmosfére sa dostávala do popredia bojovnosť pred ľahkosťou, oba tímy sa pozorne strážili a tak sa zápas dostal až do predĺženia. Lenže už po 31 sekundách sa od mantinelu dostala loptička pred českú bránku a najlepšie sa zorientovala Pavlovičová, ktorá dala víťazný gól.

Text+foto: TASR

svk-cz
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM