Peter Handzuš Hokej

Slovenky sa zachránili medzi elitou

Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili aj v druhom stretnutí o udržanie sa v elitnej skupine majstrovstiev sveta vo Švajčiarsku nad tímom Kazachstanu 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Zverenky trénera Miroslava Karafiáta sa tak udržali

MS – o udržanie:
Kazachstan – Slovensko 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 11. Šuová – 54. Karafiátová, rozhodujúci nájazd Veličková. Rozhodovali: Sipilová (Fín.) – Schipperová-Poeterayová (Hol.), Tauriainenová (Fín.), vylúčené: 6:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
zostava SR: Tomčíková – Karafiátová, Kežmarská, Brémová, Matejová, Országhová, Gajdošová, Vargová – Kapustová, Čulíková, Čupková – Jurčová, Veličková, Pravlíková – Herichová, Džurňáková, Gápová – Miháliková, Sroková
/stav série: 0:2, Slovenky sa zachránili medzi elitou/

Slovenky po prvej tretine prehrávali s Kazaškami 0:1, keď sa v 11. minúte gólovo presadila Galina Šuová po prihrávke Sviridovovej a Shtelmaisterovej. Kazašky mali výraznú streleckú prevahu v prvej tretine (13:5) napriek tomu, že hrali trikrát v oslabení. Slovenky okrem toho, že nevyužili tri presilovky, sa ani raz nemuseli brániť početnej prevahe súpera. V druhej časti však výrazne zvýšili početnosť streľby a svojho súpera prestrieľali 15:6, lenže skóre sa nemenilo, a to ani po ďalších dvoch hrách v početnej prevahe. Kazašky často faulovali, ale Slovenky ponúknutú šancu nevyužili. Prvé vylúčenie v slovenskom tíme prišlo až v 49. minúte, kedy sedela na trestnej lavici Lenka Sroková za bodyček, ktorý je v ženskom hokeji zakázaný. Kazašky však jedinú presilovku nevyužili, zato Slovenky už ďalšiu šancu áno. Pri vylúčení Olgy Potapovej vyrovnala v 54. minúte Iveta Karafiátová po spolupráci s Michaelou Matejovou – 1:1.
V päťminútovom predĺžení bojovali Kazašky ako o život, snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no spoľahlivá brankárka Tomčíková zlikvidovala všetkých šesť striel súperiek. Predĺženie neprinieslo rozhodnutie, a tak prišli na rad nájazdy. V nich uspeli Slovenky, rozhodujúci pokus premenila Martina Veličková a Slovenky sa tešili zo záchrany.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM