Martin Žákovič Hokej

Slovenky síce zdolali Japonsko, no na olympiádu už postúpiť nemôžu

Poprad - Slovenské hokejistky zdolali Japonsko 1:0 po samostatných nájazdoch napriek tomu, že súperky boli počas celého stretnutia jasne lepším tímom. Skupinu však už nevyhrajú. O olympijskej miestenke sa rozhodne medzi Japonskom a Dánskom.

Ilustračný obrázok k článku Slovenky síce zdolali Japonsko, no na olympiádu už postúpiť nemôžu
Foto: Marián Handzuš

Japonky dominovali počas celých 60 min základnej hracej doby, Slovenky prestrielali drvivo 62:15. Naše hráčky držala nad vodou len fantastická brankárka Tomčíková. „Čo z toho, keď je niekto najlepší, keď nám to aj tak nepomôže. Sklamanie sa nedá opísať. Je pre nás koniec. Aspoň, že sme sa divákom odvďačili výhrou v nájazdoch,“ hovorí smutná hrdinka stretnutia, ktorá pridala aj svoj názor na súčasný stav v ženskom hokeji. "Akosi u nás posledný rok stagnuje. Po minulom roku sa rozpustil bratislavský klub, ktorý zastrešoval reprezentantky a niektoré sa vrátili vo svojich kluboch do amatérskych podmienok. Nie je to ideálne na to, aby sme sa mohli kvalifikovať na olympiádu. Na jednu sme sa už zázrakom dostali, nemôžeme to stále hrať na šťastie,“ dodala.

Sklamanie sa nedá opísať

Japonské hokejistky boli po celý zápas jasne lepšie, dominovali v korčuľovaní, osobných súbojoch a väčšina stretnutia sa odohrávala pred našou bránkou. „Iste, Japonky boli rýchlejšie. Korčuliarsky bol zápas náročnejší ako proti Dánkam,“ mieni útočníčka Petra Jurčová. „Sklamanie je obrovské. Poučili sme sa zo štvrtku, snažili sme sa so súperom držať krok, no bez gólu počas 65 min sa vyhrať nedá,“ hovorí. Slovenkám sa rozplynul sen o olympiáde, vďaka horšiemu vzájomnému zápasu s Dánkami sú už bez šance na prvé miesto. „Zázrak sa dva krát nedeje. Podarilo sa nám v jednom roku dostať sa do Áčka aj na olympiádu, teraz sme za to akoby zaplatili daň."

Slovensko - Japonsko
1
Galéria
Slovensko - Japonsko
16
Galéria
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM