Peter Handzuš Kultúra

Slovenská a ukrajinská mládež si zmeria sily v speve i tanci

V kine Tatry v Tatranskej Lomnici v stredu 14. decembra odštartuje 1. ročník medzinárodného festivalu piesní a tancov Vianoce v Tatrách. Vedúci odboru kultúry na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách Ján Bendík informoval, že program sa začína vo štvrto

„V stredu sú pripravené súťažné vystúpenia v speve, vo štvrtok zase v tanci, vyhlásenie výsledkov bude v piatok o 16.00 h,“ priblížil Bendík. Festival vyvrcholí vystúpením súboru Show Group Mladosť z Kyjeva. Dohromady sa na ňom zúčastní takmer stovka súťažiacich z Ukrajiny a 50 mladých ľudí zo Slovenska.

„Je to len prvý ročník, ale už pripravujeme jarný festival s účasťou aj Ruska a Poľska. Cieľom je, aby deti spoznali štýl, choreografie a kultúru iných národov, spoznali sa, vymenili si skúsenosti,“ priblížila jedna z organizátoriek podujatia Eva Čellárová. O podujatie je podľa nej už teraz veľký záujem a organizátori v ňom chcú určite pokračovať.

Súťažiaci budú rozdelení do dvoch kategórií, a to deti do 12 rokov a mládež do 21 rokov. Žáner vystúpení bude podľa Čellárovej ľudový i moderný. „O víťazoch rozhodne porota v zložení slovenských a ukrajinských profesionálov,“ doplnila. Festival zorganizovalo mesto Vysoké Tatry, CK Forton Travel a Kalypso Tour z Kyjeva. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

Text: TASR

vianoce_tatry
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM