Webnoviny - Hokej

Slovenskí hokejisti porazili domácich na Nemeckom pohári

Slovensko v 43. vzájomnom súboji s Nemeckom dosiahlo 24. víťazstvo a vrátilo súperovi prehru 3:4 z bratislavského svetového šampionátu. Tréner SR Vladimír Vůjtek dosiahol druhé víťazstvo na reprezentačnej lavičke.

Webnoviny – Nemecký pohár v hokeji v Mníchove – sobotňajší výsledok:

Nemecko – Slovensko 3:6 (1:2, 0:1, 2:3) Góly: 20. Wolf (Hospelt, Ch. Schubert), 44. N. Goc (Pietta), 53. Ch. Fischer (Rankel, Hospelt) – 9. Starosta (R. Školiak), 16. Tybor (L. Hudáček, Kukumberg), 39. Marcel Hossa (Baranka, R. Školiak), 45. Bartovič, 46. Michel Miklík (Bližňák), 59. Marcel Hossa (Tybor, Kudroč) Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jablukov (Nem.), Massy (Švaj.) – Hoppe, Kretschmer (obaja Nem.). Zostavy: Nemecko: Reimer – Schopper, Hördler, Ch. Schubert, Petermann, Lavallee, N. Goc, Reul, Ch. Fischer – Greilinger, Hager, Danner – Kink, Mauer, Wörle – M. Wolf, Haspelt, A. Rankel – Reimer, Pietta, Gogulla Slovensko: J. Hudáček – Graňák, Stehlík, Baranka, Starosta, P. Mikuš, Sersen, V. Mihálik, Kudroč, P. Mikuš – M. Hovorka, Kukumberg, Bartovič – Lušňák, R. Školiak, Marcel Hossa – Michel Miklík, Bližňák, Marcel Haščák – Tybor, J. Mikúš, L. Hudáček Tabuľka:

  1. Slovensko 2 2 0 0 0 8:3 6
  2. Nemecko 2 1 0 0 1 7:8 3
  3. Švajčiarsko 1 0 0 0 1 2:4 0
  4. USA 1 0 0 0 1 0:2 0MNÍCHOV 12. novembra (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj vo svojom druhom stretnutí na Nemeckom pohári v Mníchove, keď v sobotu popoludní zdolala domáci tím 6:3. Po piatkovom víťazstve 2:0 nad USA majú Slováci na dosah tretie celkové prvenstvo na tradičnom novembrovom turnaji, a to po rokoch 1997 a 2005.

Slovenskí hokejisti sa aj v druhom mníchovskom vystúpení prezentovali kolektívnou hrou založenou na pozornej defenzíve. Výborne vykrývali stredné pásmo a dokázali sa presadzovať aj strelecky, keď dvakrát uspel Marcel Hossa, raz Tomáš Starosta, Radoslav Tybor, Milan Bartovič a Michel Miklík, ktorý skóroval dvakrát aj proti Američanom. Slováci v zápase neustále viedli a Nemci iba doťahovali náskok hostí, vyrovnať sa im však nepodarilo.

Ak sa už Nemci dostali do šance, zachránil Hudáček

Slováci začali aktívne a pomohlo im k tomu aj vylúčenie Reula. Nemci sa úspešne ubránili. V 8. minúte zlikvidoval Hudáček šancu Michaela Wolfa. Domáci postupne začali hrať kombinačnejšie a tlačili sa pred slovenskú bránku. V 9. minúte vyhral René Školiak buly, posunul puk dozadu na Tomáša Starostu, ktorého strela aj s tečom prešla prvýkrát do siete.

Na rozdiel dvoch gólov upravil Radoslav Tybor, ktorého výborne po skvelom uvoľnení našiel pred bránkou Libor Hudáček. V závere prvej tretiny po fauloch odišli na trestnú lavicu Dominik Graňák a René Školiak. Nemci využili presilovku o dvoch hráčov. V 20. minúte po kombinácii s Kaiom Hospeltom skóroval Michael Wolf – 1:2.

Brankári Jochen Reimer a Július Hudáček sa na nedostatok práce nemohli sťažovať. Oba tímy sa snažili o otvorenú útočnú hru. Nemci v druhej dvadsaťminútovke zatlačili zverencov Vladimíra Vůjtka, v 23. minúte si vypracoval veľkú šancu na skórovanie Patrik Reimer. Slováci sa snažili forčekovať už v strednom pásme a znemožňovali domácim prechod do útoku.

Ak sa už Nemci dostali do šance, zachránil Hudáček. Spišskonovoveský odchovanec zneškodnil v 25. min betónom aj trestné strieľanie Wolfa. Hráči organizátorskej krajiny turnaja sa snažili vyrovnať, slovenská defenzíva však fungovala a ofenzíva podnikala rýchle protiútoky. V 35. min sa dostával do šance Sersen, ale súperi ho faulovali a bola z toho iba slovenská presilovka, ktorej sa Nemci ubránili. V 39. min sa však spoza ľavého kruhu presadil Marcel Hossa, brankár Reimer toho veľa nevidel a puk zaregistroval až v sieti – 1:3.

Slovenský tím využil prvú presilovku na turnaji

Hra sa prelievala zo strany na stranu, v 44. minúte strelou spomedzi kruhov skóroval Nikolai Goc a vykresal nádej pre domáci tím. Tá však netrvala dlho, už o dve minúty fauloval Reul a po pol minúte presilovky Milan Bartovič z pravého kruhu vrátil Slovákom dvojgólové vedenie.

Tím spod Tatier využil prvú presilovku na turnaji. Už o 24 sekúnd neskôr trafil ponad Reimerovu lapačku Michel Miklík a tešil sa z tretieho mníchovského gólu. Nemci sa snažili vzhľadom na vývoj skóre o aktivitu a tlačili sa pred Hudáčka.

V 53. minúte znížil na 3:5 Christopher Fischer. Slováci sa nestiahli do defenzívnej ulity a podnikali nebezpečné brejky. Šancu na skórovanie ešte nevyužil Roman Kukumberg, ale 66 sekúnd pred koncom našiel Tybor ideálne Marcela Hossu, ktorý poľahky stanovil výsledok.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM